Het was vrijdag en zaterdag druk bij Groencentrum Freek van der Wal, héél druk. Het tuincentrum aan de Damsterweg in Siddeburen sloot met haar Midsummerdeals ’Dat vaalt mit’ aan op het Midzomernachtfestival even verderop in het dorp. ”Het was ’grote-zomerbloeier-uit-eigen-kwekerij-opruiming’ en dat hebben we geweten ook,” lacht eigenaar Freek van der Wal. De opruiming begon al donderdag op Facebook met een ’like & share’ actie.

”Onder de delers van dat bericht verlootten we die avond ieder uur twee Mega Maxx hangpotten van 35 centimeter doorsnede. Het bericht is wel 1.700 keer gedeeld. Dat was een daverend succes,” vult echtgenote Janine aan. Dat het groencentrum het goed doet is echter niet alleen af te lezen aan de meer dan 4.200 volgers die het inmiddels op Facebook telt. ”We krijgen veel enthousiaste reacties van onze klanten. Sinds de verbouwing van afgelopen winter is het ook veel drukker geworden.

We hebben de indeling veranderd, ruimere parkeergelegenheid gecreëerd, toiletfaciliteiten aangelegd en een gezellig koffiehoekje gemaakt. Onze klanten komen niet alleen uit de regio Siddeburen-Slochteren; ze komen van Stadskanaal tot Warffum en van Gieten tot aan Stad. Dan moet je ze ook de nodige service en comfort kunnen bieden.” Bovendien is het assortiment verder uitgebreid. ”Zo hebben we nu nog meer tuingereedschappen, binnen- en buitenpotterie, en robotmaaiers. Maar bij Groencentrum Freek van der Wal begint en eindigt alles nog altijd met klantvriendelijkheid. Daaraan is niks veranderd.”