Duizenden bezoekers kwamen naar Ballon Fiësta Meerstad

Laatste nieuws

Tijdens de negende editie van het tweedaagse luchtballonnenevenement ‘Ballon Fiësta Meerstad’ gingen meer dan zestig luchtballonnen het luchtruim in. Ballon Fiësta Meerstad is het enige Nederlandse luchtballonnenevenement dat middenin in een woongebied plaatsvindt. De ballonnen stegen vanaf de oevers van het centraal gelegen Woldmeer op.

Nieuw dit jaar waren de special shapes van hond Rocky en stripfiguren Calimero en zijn vriendinnetje Priscilla. Een andere primeur en absolute eyecatcher was de grootste luchtballon van Europa, ‘De Motor’ van maar liefst 38 meter hoog en 44 meter breed. Het geheel leverde een indrukwekkend schouwspel op in de kleurrijke ballonnenzee. Naast de vele ballonvluchten was er een aanvullend programma voor jong en oud met diverse ballon- en wateractiviteiten.

De Flyboardshow op het Woldmeer, de reusachtige vliegers, de waterballen om in te lopen over het meer en ook de paramoteurs en fotoshoot kregen veel aandacht van het publiek. Beide avonden werden feestelijk afgesloten met de traditionele ‘Night Glow Meerstad’, waarbij de ballonnen als levensgrote lampionnen de omgeving verlichtten op de maat van de muziek.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30