Echtpaar Bosman-Kroon uit Scharmer 65 jaar getrouwd

Laatste nieuws

De heer Fré Bosman en mevrouw Sjoukje Bosman-Kroon vierden vorige week woensdag hun 65-jarig huwelijk. Burgemeester Rein Munniksma kwam het diamanten echtpaar bij hen thuis aan de Hoofdweg in Scharmer gelukwensen. De heer en mevrouw Bosman zijn op 24 januari 1953 in het stadhuis van Gronin­gen getrouwd.

Voordat ze in 1972 naar Scharmer verhuisden, woonden ze in een typische volksbuurt in de stad. ”Het was wel even wennen aan de stilte en de rust van het dorp, maar we hebben nooit spijt gehad.” Meneer Bosman was zijn hele werkleven handelaar. Zijn vrouw werkte eerst in het lompenpakhuis van haar vader. Later assisteerde ze haar man bij zijn werkzaamheden en zorgde ze voor de kinderen en het huishouden.

Voor het bedrijf waren ze veel onderweg. ”We gingen regelmatig naar Parijs om daar antiek in te kopen; met het hele gezin gingen we in ons vrachtautootje op pad. Slapen deden we langs de kant van de weg. Het was tevens onze jaarlijkse twee weken vakantie.” Nu zijn ze vaker thuis. ”We hebben veel aanloop. Dat vinden we erg gezellig. Er is bijna altijd wel visite.” Het echtpaar Bosman kreeg vier kinderen, acht kleinkinderen en tien achterkleinkinderen.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30