In het Ufkenshuis in Siddeburen vierden de heer Harm Oostland en mevrouw Hillie Oostland-Timmer afgelopen maandag hun 60-jarig huwelijk. Op 25 juni 1958 gaven zij elkaar te Stedum het ja-woord. Mevrouw Oostland komt oorspronkelijk uit Westeremden, maar direct na hun huwelijksvoltrekking verhuisde het paar naar Siddeburen, waar haar man geboren en getogen is.

Hier werden aan de Molenlaan hun beide zoons geboren. Toen het huis te klein werd verkaste het gezin naar Schildwolde. Hier bleef het echtpaar 26 jaar, alvorens weer terug te keren naar Siddeburen. De heer Oostland werkte van 1969 tot 1990 als magazijnmeester bij Philips in Groningen. Zijn echtgenote is twintig jaar vrijwilligster geweest bij de EHBO.

Vooral bij paardensport- en motorsportevenementen was zij van de partij. Ook was zij gediplomeerd lotusslachtoffer en werd ze ingezet bij cursussen en examens van hulpverleners en bij EHBO- en rampenoefeningen. Het diamanten echtpaar was daarnaast actief voor de Gereformeerde kerk, zowel in Schildwolde als in Siddeburen. Inmiddels woont het stel alweer dertien jaar in de Siertsheerd. ”En dat doen we met heel veel plezier,” stelt Oostland, die oprichter is van de bewonersvereniging en tevens jarenlang penningmeester was. Hij gooit tegenwoordig nog graag een balletje ’jeu-de-boules’, terwijl zijn vrouw nog altijd menig potje rummikub speelt. ”We zijn heel dankbaar dat we deze bijzondere dag kunnen vieren samen met onze dierbaren.” Het echtpaar Oostland heeft vier kleinkinderen en één achterkleinkind.