Het Beleveniscollectief en De Draad organiseren onder de titel ’Wie zijn wij in Hellum’ vanaf zaterdag 17 maart een expositie in Kunst en cultuurhuis De Ent, Bovenpad 13 in Hellum. Tot en met zondag 13 mei zal de schrijfster en schilder Aafke Steenhuis daar exposeren met zelfportretten en tekeningen.

De feestelijke opening van de expositie wordt gehouden op zaterdag 17 maart in de Walfriduskerk in Hel­lum om 15.00 uur. Dan zal Aafke ook haar boek ’Wie ben je? Dagboeken en zelfportretten’ presenteren. Daarnaast is er muziek van o.a. Aafke’s echtgenoot Jan Joost Teunissen en van Mattie de Vries. Na de opening is er een feestelijke nazit in Kunst en cultuurhuis De Ent.

Aafke Steenhuis, geboren in Delfzijl (1946) schrijfster, schilder en journaliste, schrijft al vanaf haar negende jaar in een dagboek wat ze die dag beleefd heeft. Veel beschrijvingen gaan over geluk en tegenspoed in de liefde, over reizen, tekenen en schrijven, de boeken die ze leest, over haar werk als redacteur cultuur van Latijns Amerika voor De Groene Amsterdammer, haar vele ontmoetingen met internationale schrijvers en cineasten en vele anderen.

Soms schrijft ze over wandelingen en fietstochten in de natuur. Haar familie komt oorspronkelijk uit Hellum. Jaren geleden schreef ze ’Het Schild’, een verhaal over het Schildmeer en Hellum. Dit dorp voelt voor Aafke Steenhuis als thuiskomen.

De expositie is iedere zondag geopend van 14.00-17.00 uur en de entree is gratis.