In Noordbroek is vorige week de kinderspelweek van start gegaan. Het thema van dit jaar was Expeditie Noordbroek. Gebaseerd op het televisie programma Expeditie Robinson. De kinderen werden een week lang uitgedaagd om zich in teams fysiek, mentaal en sociaal in te zetten. Om de week op maandag te openen was de eerste survivor, Robinson Crusoë, uitgenodigd. Hij kwam op zijn vlot samen met een aap.

Tijdens de opening erden deze keer voor het eerst geen ballonnen opgelaten, maar werd de spelweek open geknald. Na de optocht door het dorp werden de kinderen verdeeld in teams en mochten ze de rest van de dag gebruiken om een hut te bouwen en een eigen vlag te ontwerpen. De kinderen tot acht jaar mochten maandagnacht blijven slapen in de tent. Na zo’n vermoeiende dag was het niet moeilijk om in slaap te vallen. De vissers gingen op dinsdagmorgen al vroeg op pad voor de viswedstrijd. Lotte Schriever wist wel zestien vissen te vangen met een totale lengte van 163 cm.

Nummers twee en drie waren John en Esmee. De andere kinderen gingen op speurtocht door het dorp om proeven te doen, een eetproef, een krachtproef enz. ’s Middags deden de teams mee aan het spel vlaggenroof. Er werd hard gestreden voor elke meter en team zwart wist als enige zijn eigen vlag te bewaken. De dinsdagavond is traditioneel de avond van de spooktocht. Deze keer liep de tocht niet door het dorp, maar werden de kinderen ontvoerd naar het Tripsbos. In deze onbekende omgeving was het extra spannend en de spoken lieten de kinderen (en vrijwilligers) vaak schrikken en er werd erg hard gegild. Daarna durfden ze nog wel te slapen in de tent.

Woensdag stonden een aantal grote zeskampspellen voor de kinderen klaar. De teams hebben goed tegen elkaar gestreden en het weer werkte prima mee, zodat iedereen om drie uur moe, mak en nat naar huis ging. Donderdag kwamen de bussen om negen uur en brachten het gezelschap naar Schloss Dankern. De kinderen mochten daar veel doen in de speelhal, op ale springkussens, de vele glijbanen en natuurlijk in het zwembad. Na zo’n drukke week was het goed om te zien dat er zoveel kinderen mee wilden rennen met de sponsorloop op vrijdag.

Het opgehaalde geld wordt weer gebruikt voor de spelweek van volgend jaar. De playbackshow was zoals gewoonlijk het sluitstuk van de week. In de jury zaten Johan de Vries, Ida Iden en buurvrouw Tineke. Zij hadden een moeilijke taak om van de acts de beste te kiezen, maar ze waren unaniem in hun beslissing. De uitslag van de playbackshow was: 4 t/m 7 jaar: 1e prijs: Anne en Lotte als Hans en Grietje met Kom op we gaan; 2e prijs: Luuk als André Hazes met Leef; 8 t/m 13 jaar: 1e prijs: Emy Prak als Pieter Konijn met Ik heb de wereld; 2e prijs: Celes, Loïs en Nila als de Blues Brothers met Everybody. Alle andere deelnemers kregen de derde prijs.

Het beste teamoptreden van van team zwart. Het team dat over de hele week de meeste kralen had verzameld was team groen. Zij kregen een grote beker en allemaal een mooie medaille. Na het optreden van enkele vrijwilligers en het nogmaals optreden van de winnaars werden alle kinderen, ouders, sponsoren en vrijwilligers bedankt en kwam er een eind aan een super geslaagde kinderspelweek.