Steendam Feestelijke overhandiging Dorpsvisie Steendam 2020-2030

Feestelijke overhandiging Dorpsvisie Steendam 2020-2030

Steendam is in beweging. Op een negatieve manier door de aardbevingen, maar op een positieve manier door een gegroeid gemeenschapsgevoel, een actieve gemeenschap en veel mooie ideeën voor de verdere verbetering van de leefbaarheid van het dorp en wijde omgeving.

Dat wervende toekomstperspectief is neergelegd in de omvangrijke ’Dorpsvisie Steendam 2020-2030’. De visie is tot stand gekomen met uitgebreide inspraakrondes van en voor bewoners, met als definitieve draagvlakmeting een dorpsbijeenkomst in podiumcafé Peter & Leni op 30 oktober jl.

De definitieve versie van de door bewonershanden geschreven Dorpsvisie Steendam wordt op dinsdag 19 november met een feestelijk tintje overhandigd aan wethouder Anja Woortman, die zich zowel dorpswethouder Steendam mag noemen als portefeuillehouder van het aardbevings- en versterkingsdossier, problematiek waar ook Steendam mee geconfronteerd wordt en waar de visie op inspeelt.

De aanbieding van de Dorpsvisie staat ook symbool voor een actievere samenwerking tussen de gemeente en inwoners en doet daar een voorzet voor. Een nieuwe vorm van samenwerking die als voornemen beschreven staat in ’Samen kom je verder. Kompas voor de nieuwe gemeente Midden-Groningen,’ de rodedraadnotitie waarmee de gemeente Midden-Groningen van start is gegaan. Met de Dorpsvisie doet Steendam een serieuze en met bewonersdraagvlak onderbouwde handreiking om de ’Kompastheorie’ te vertalen in de praktijk. Steen­dam doet graag me! Voor belangstellenden is de dorpsvisie na 19 november in te zien en te downloaden via www.steendam.info.

Laatste nieuws

MFC Houtstek Slochteren werd verrast met een donatie

Het bestuur van MFC Houtstek werd de afgelopen week blij verrast met een donatie van 20.000 euro van...

Zonovergoten tweede rondje Art Carrousel

Er was afgelopen zondag veel plezier en vermaak rondom De Ent in Hellum tijdens de tweede editie...

Museum ’40-’45 organiseert een drietal open dagen

Afgelopen zaterdag hield Museum ’40-’45 aan de W.A. Scholtenlaan in Kolham een Open Dag. Chris Scholtens (68)...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u

X