Nu het terrein van voormalig Psychiatrisch Ziekenhuis Groot-Bronswijk zo langzamerhand een nieuwe bestemming krijgt, is het voor veel mensen nog amper voor te stellen hoe het terrein er vroeger uitzag. Een prachtig parklandschap met imposante gebouwen waar meer dan 125 jaar lang psychiatrische patiënten woonden en werkten of een bepaalde tijd verbleven voor bijzondere zorg en behandeling.

Om de herinnering aan Groot-Bronswijk levend te houden en de verhalen die daarbij horen is een foto-expositie samengesteld van gebouwen uit de vroegste tijd van het bestaan van Groot-Bronswijk, toen nog de Stichting Tot Christelijke Liefdadigheid genoemd. De foto’s kunt u bekijken in verschillende ruimtes van de ’Steunhörn’ aan de Hoofdweg in Wagenborgen.

De openingstijden van de expositie zijn: dinsdag en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en op vrijdag 9 maart van 14.00 tot 16.00 uur. De foto-expositie is te zien tot eind april. Uw bevindingen van de expositie, herinneringen en verhalen over ’De Stichting’ kunt u achterlaten in het ’Groot-Bronswijk-Herinneringen-boek’.