Fotoquiz in appartementencomplex Siertsheerd in Siddeburen

Laatste nieuws

Het zijn niet alleen bedrijven, winkels, scholen etc. waar het coronavirus het normale leven beïnvloed. Ook leefgemeenschappen, buurtverenigingen en andere verenigingen hebben hun activiteiten moeten aanpassen en/of moeten stilleggen. Natuurlijk wordt door verenigingen gezocht naar alternatieven.

Zo organiseert het bestuur van de bewonersvereniging van het appartementencomplex Siertsheerd in Siddeburen in plaats van hun normale gezellige activiteiten zoals sjoelen, klaverjassen en bingoavonden een soort fotoquiz. Hiertoe hebben de bewoners een foto uit hun jeugd uit de oude doos gehaald. Echte kiekjes, gemaakt met de oude toestellen zoals ”clackjes” en ”kodakjes”.

Deze zijn met veel moeite tot normale formaten gebracht (soms helaas met iets kwaliteitsverlies) tot 15 bij 10 cm. De foto’s hangen nu in de openbare ruimte van het gebouw en zijn door de bewoners te bestuderen. Voor de organisatie is het wel duidelijk dat de quiz een hele kluif zal zijn. Een leeftijdsverschil van gemiddeld zo’n 70 jaar laat toch wel behoorlijke veranderingen zien.

Gezien de enthousiaste deelname van de bewoners wordt het zeker een geslaagde actie en is er weer een gezellige bezigheid voor de bewoners. Er zal vast onderling gediscussieerd worden zonder hun eigen identiteit prijs te geven. Dit alles natuurlijk met inachtneming van alle coronavoorschriften, dus is herkenning enigszins vermoeilijkt door de te dragen mondkapjes. Aan de quiz zijn enkele leuke prijsjes verbonden die helaas niet tijdens een gezellige avond kunnen worden uitgereikt.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30