Bij de start bij de manege aan de Schildwolderdijk en langs de route van de Fraeylema Koetsentocht was het publiek weer in grote getalen aanwezig. Ook bij de tussenstop bij de kerk in Hellum, waar het publiek tussen de paarden en hun rijtuigen door mocht lopen, was er veel belangstelling. Waar men normaal gesproken naar een museum moet om rijtuigen en koetsen te bekijken rijden deze tijdens de Fraeylema Koetsentocht ‘gewoon’ door de straten.

Op de bok zaten de koetsiers en in het rijtuig personen die eruit zien als in de vorige eeuw. De Stichting Fraeylema Koetsentocht stimuleert op deze manier het rijdend houden van het Nederlands en Groninger erfgoed. Aan het einde van de tocht werden, na het voorstellen aan het publiek van de koetsiers met hun rijtuigen, de prijzen uitgereikt. Deze waren als volgt: mooiste aanspanning van de gemeente Midden­Groningen:

rijtuig nr. 6 van A. Strobos, Siddeburen; schoonste geheel enkelspan paarden: rijtuig nr. 25 van J. v/d Velde, Hoogkerk; schoonste geheel dubbelspan pony’s: rijtuig nr. 22 van L. Goudeket, Hoornsterzwaag. Zij won ook de publieksprijs, aangeboden door AOC Groningen. Ook de oudste deelnemer werd in het zonnetje gezet. Dat was de heer J. Kuiper uit Groningen met zijn leeftijd van 93 jaar.