Op de locatie Siddeburen van het Eemsdeltacollege was het vorige week donderdag Gedichtendag. Deze week is het de ’Week van de Poëzie’. De leerlingen zijn donderdag alvast gestart met het schrijven van gedichten onder leiding van een gastdocent. ”Er staat een vreemde man in de klas. Oh ja, het is de dichter Arjen Boswijk. Ik heb hem gisteren nog even gegoogled,” vertelt een leerling.

De leerlingen luisteren naar de gedichten die gastdocent Arjen Boswijk voordraagt. Het fragment uit het oorlogsdagboekje van zijn moeder maakt diepe indruk. Dan geeft Arjen aan dat iedereen in de klas aan het eind van de les (binnen 45 minuten) een gedicht heeft geschreven. Alle leerlingen zijn verbaasd en vinden het best een beetje spannend. Ze krijgen een papier waarop woorden staan die ze moeten gebruiken in hun eigen gedicht. Arjen helpt ze hier mee. Vervolgens maken de leerlingen er zinnen bij en klaar is het gedicht.

Aan het eind van de les durfden een aantal leerlingen zelfs hun gedicht aan elkaar voor te dragen. Al met al waren de reacties op de gastles en gastdocent super enthousiast.