spot_img

Geen ruimte voor grote windmolens in Midden-Groningen

Laatste nieuws

Het is al enige tijd onrustig in Midden-Groningen, voornamelijk in de dorpen Siddeburen, Hellum, Schildwolde en Noordbroek. Grote energieleveranciers kloppen aan bij grootgrondbezitters in de hoop contracten af te sluiten voor de bouw van windmolens in de dorpen. Daarbij zou het gaan om hogere turbines dan momenteel al langs de N33 staan.

Afgelopen donderdag werd in het gemeentebestuur gesproken over de situatie. Wethouder Jaap Borg bevestigde dat er contacten gelegd zijn tussen energieleveranciers en grondeigenaren aangaande het werven van grond. Voor het gemeentebestuur van Midden-Groningen is echter geen plek meer voor nieuwe, grote windmolens in de gemeente.

Het gemeentebestuur komt op een later moment met een uitgebreide verklaring, daarin wordt gezegd dat er in Midden-Groningen geen windmolens van 200 meter hoog komen. Met deze uitspraak wil het gemeentebestuur onrust onder inwoners en raadsleden wegnemen, maar ook duidelijkheid geven aan ontwikkelaars.

In het kader van de Regionale Energie Strategie wil de provincie Groningen 5,7 TerraWatt aan duurzame energie opwekken in 2030. Alle gemeenten in onze provincie kunnen daar nog iets van vinden en moeten de plannen uitwerken. Het laatste woord is daar in Midden-Groningen nog niet over gezegd.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30