Gemotoriseerde vaarrecreatie niet toegestaan op de Damsterplas

Laatste nieuws

De politie heeft de afgelopen periode meerdere malen geconstateerd sprake is van gemotoriseerde vaarreactie zoals b.v. jet-ski”s op de Damsterplas tussen Siddeburen en Steendam. Dit is echter niet toegestaan. Vorig jaar is namelijk een eind gekomen aan het gedoogbeleid van de gemeente om o.a. gebruikers van jetski’s op de plas toe te laten.

De gemeenteraad heeft in mei vorig jaar het volgende besloten: ”Het is voor een ieder verboden om op deze recreatieplas, in de volksmond genaamd ’Damsterplas’ gebruik te maken van een gemotoriseerd vaartuig, al dan niet met ingeschakelde motor.”

De belangrijkste reden van dit besluit is om beschadiging van de oevers en verstoring van de natuur (b.v. broedende zwanen) tegen te gaan.

Daarnaast wordt er veel overlast ervaren door de gebruikers van de gemotoriseerde vaartuigen. Met name vissers zijn meerdere keren geïntimideerd. De politie benadrukt dat het hier niet om jeugd uit de omgeving gaat.

De politie heeft inmiddels een aantal pamfletten opgehangen met het verbod. De gemeente zal binnenkort zorgen voor officiële verbodsborden bij de Damsterplas. Vanaf nu zal de politie verbaliserend optreden bij constatering van overtredingen.

De gemeente, die eigenaar is van de grond, heeft als rechthebbende van de Damsterplas Stichting Kultuureiland uit Hellum aangewezen.

Indien men overlast ervaart of overtredingen constateert bij de Damsterplas kan men contact opnemen met de politie via telefoonnummer (0900) 8844.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees