Laatste nieuws

Gerard Renkema stopt als raadslid

Na achttien jaar raadslid namens D66 te zijn geweest in Slochteren en Midden-Groningen, stopt Gerard Renkema uit Hellum op 17 december a.s.

”Als volksvertegenwoordiger én D66er heb ik 18 jaren op mijn manier invulling gegeven aan het raadslidmaatschap. De tijd van gaan is nu echter gekomen,” zo liet Renkema de gemeenteraad vorige week donderdag tijdens de raadsvergadering weten. Meewerken aan het vormen van de eerste gemeenteraad van de gemeente Midden-Groningen was Renkema’s laatste uitdaging. Zijn opvolger staat al klaar: Mathieu Paapst uit Siddeburen, waarmee de continuiteit is gewaarborgd.

Renkema stond bekend als een kritisch raadslid die het college van B&W nauw volgde, met name op het gebied van leefbaarheid. Hij streed tegen verpauperde panden en voor het behoud van voorzieningen in de vele dorpen van de gemeente Midden-Groningen. Bij de laatste verkiezingen was Renkema lijsttrekker voor de democraten. Eerder dit jaar droeg hij het fractievoorzitterschap over aan Yannick Lutterop.

De Helmster is blij met zijn opvolger: ”Mathieu en ik hebben jarenlang met veel plezier samengewerkt in Slochteren. De afgelopen periode was Mathieu actief in het waterschap, daarvandaan brengt hij weer geheel nieuwe ervaringen mee naar de gemeenteraad. En dat is positief voor de fractie.”

Renkema heeft altijd met erg veel plezier en inzet zijn werk als fractievoorzitter gedaan, naast diverse andere vrijwillige nevenfuncties bij onder andere de Uitvaartvereniging Hellum en de Historische Vereniging Bie t Schildt.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30