Autorijschool Steengoed bestaat 10 jaar, en dat vierden ze afgelopen zaterdag met een gratis Verkeersveiligheid Dag. Tussen 9.00 en 18.00 uur was Jongerencentrum Heartbeat in Noordbroek de locatie waar men terecht kon voor onder andere een autokantelaar van Brandweer Annen.

Met deze autokantelaar wordt een op de kop liggende auto gesimuleerd en konden de bezoekers, onder begeleidend advies, een poging wagen om het voertuig op een veilige manier te verlaten. Op de foto wordt een poging gedaan om met een ‘alcoholbril’ door een klein parcours te slalommen en een tennisbal van de ene op de andere verkeerspion te zetten.

Met behulp van een speciaal vervaardigde lens, simuleert de bril de effecten van alcoholgebruik. Voor omstanders was dit soms hilarisch, voor de deelnemers zelf een bewustwording over wat alcohol met alertheid, reactievermogen en visuele waarneming doet. Voor de kinderen was er een springkussen aanwezig en de inwendige mens kon verwend worden met steekijs van een nostalgische ijskar. Tijdens deze dag was ook de Landrover van Rally Team Steengoed te bewonderen. Met deze rallyauto zal het team een route van 8.500 kilometer rijden door 11 landen, zonder GPS en zonder snelwegen.

De zogenaamde ‘Baltic Sea Circle’ wordt aangedaan tussen 6 en 23 juni. Met het rijden van deze roadtrip om de Baltische Zee wil Autorijschool Steengoed iets terug doen voor de maatschappij; namelijk aandacht vragen en geld inzamelen voor de Hersenstichting. Ook afgelopen zaterdag werd er door het verloten van een anti-slipcursus geld ingezameld voor de Hersenstichting.