Ter gelegenheid van Burendag 2017 op zaterdag 23 september is in de nieuw aangelegde tuin achter MFC de Noordsuythoeve, de Noordbroeksterkroon, voor het eerst een dorpspicknick gehouden. De tuin is aangelegd en wordt onderhouden door een enthousiaste groep vrijwilligers. Sinds de jaarlijkse boomplantdag wordt er nu elke dinsdagmorgen hard gewerkt door een groep vrijwilligers en het resultaat mag er zijn.

De fruitbomen, door dorpsbewoners aangeschaft, dragen zelfs aarzelend een eerste oogst. De ruim honderd deelnemers van heel jong tot wat ouder genoten op deze zonovergoten zaterdag van het door de deelnemers meegenomen eten: een prachtig buffet met hapjes, sandwiches, quiche, stoofpotje, taart en niet te vergeten een soep van courgettes, gekweekt in de dorpstuin. Voor de kinderen was er een vuur ontstoken om brood boven te bakken. Er was live muziek, waarbij werd gezongen.

Tijdens de picknick werden de vrijwilligers nog verrast door de Culturele Kring Noordbroek. Deze Kring heeft zichzelf opgeheven. Er komen op Hemelvaarts­dag geen culturele dagen meer in de oude vorm. Samen met een kist appels van Fruitbedrijf Bosschaart werd aan de Noordbroeksterkroon het overgebleven saldo van 600 euro geschonken, te besteden in de tuin. Marjolein Eikenaar nam het geld onder applaus van de aanwezigen in ontvangst. Door alle inspanningen is er in elk seizoen iets te beleven in de dorpstuin van Noordbroek. Volgend jaar wordt er tijdens Burendag zeker weer een pciknick gehouden.