Gratis financieel advies voor inwoners van Midden-Groningen

Laatste nieuws

In Nederland heeft bijna de helft van de huishoudens te maken met geldproblemen. De gemeente Midden-Groningen wil geldzorgen van inwoners voorkomen. Daarom biedt ze inwoners gratis inzicht in hun financiële situatie. De gemeente doet dat samen met Geldfit. Geldfit is onderdeel van de Nederlandse Schuldhulproute. Door samen te werken hopen de gemeente Midden-Groningen en Geldfit inwoners eerder te bereiken en zo de juiste hulp aan te kunnen bieden.

De gemeente Midden-Groningen is vanaf 1 januari 2020 aangesloten bij Geldfit. Geldfit is één van de online kanalen van de Nederlandse Schuldhulproute. De Nederlandse Schuldhulproute werkt aan een Ne­derland zonder schuldzorgen. De samenwerking met Geldfit is nu versterkt door de ontwikkeling van een digitale financiële test en de introductie van het gratis landelijke telefoonnummer.

Inwoners van Midden-Groningen kunnen op de website www.geldfit.nl een simpele test invullen. Verder vinden inwoners er veel praktische tips om bijvoorbeeld geldzorgen te voorkomen. Ook kunnen ze voor gratis advies bellen naar het telefoonnummer 0800-8115. Zij ontvangen dan financieel advies en worden doorverwezen naar hulpverlening in de buurt.

Wethouder Peter Verschuren: ”We zien in de gemeente dat inwoners geen of pas laat hulp durven vragen aan de Kredietbank en dat ze zich schamen voor geldproblemen. Vaak weten mensen ook niet precies hoe ze er financieel voorstaan. De eenvoudige test van Geldfit geeft dat inzicht. Ik hoop dat veel mensen de test doen en op tijd hulp vragen, mocht dat nodig zijn. Zo kunnen we veel geldzorgen voorkomen.”

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30