spot_img

’Groenste tuinvrouw’ van Lefier woont in Siddeburen

Laatste nieuws

Een oase van rust, ondanks een grote hoeveelheid egels, kikkers, vleermuizen, insecten en andere dieren: dat kenmerkt de tuin van de ’Groenste Tuinvrouw’ van Lefier, Dorien Bouma uit Siddeburen. Donderdag 3 juni ontving zij uit handen van Ton Timmermans, directeur Maatschappelijk Presteren van Lefier en Agnes Bakker van IVN Natuureducatie, de prijs voor de ’Groenste en slimste tuinvrouw of -man van 2021’.

De prijsvraag van woningcorporatie Lefier richtte zich op huurders die slim nadenken over de inrichting van hun tuin of balkon en daarmee een bijdrage leveren aan meer groen en biodiversiteit in de wijk. Uit de vele inzendingen werden acht tuinvrouwen en tuinmannen genomineerd, waarna de jury unaniem Dorien Bouma koos als winnaar.

Volgens de jury voldeed de winnares aan alle criteria: de tuin biedt een onderkomen voor veel diersoorten, is met een bescheiden budget gecreëerd, is duurzaam en is bovenal een inspiratiebron voor anderen. Op een klein stukje grond heeft Dorien een oase van rust gecreëerd voor zichzelf en haar gezin.

Een belangrijk doel van Dorien is om haar kinderen en de andere kinderen in de buurt meer te leren over de natuur met behulp van haar tuin. Een voorbeeld is de vijver vol kikkerdril. ”Vol aandacht volgen de kinderen de transformatie van kikkervisje tot kikker,” vertelt Dorien. ”Door te laten zien hoe bijzonder de natuur is raken kinderen geïnteresseerd en leren ze dit te waarderen.”

Alle genomineerden in de provincies Groningen en Drenthe zijn door Lefier beloond met een waardebon voor een tuincentrum in de buurt ter waarde van 100 euro. Winnares Dorien kreeg een bon van 250 euro. ”We hebben op dit moment last van buxusrups in de voortuin,” aldus Dorien, ”dus die bon wordt goed besteed.”

Vanaf komende maand gaat Dorien in elke editie van de digitale nieuwsbrief van Lefier tuintips delen met andere huurders. Want dat slim en groen tuinieren populair is, blijkt wel uit alle enthousiaste inzendingen met prachtige foto’s van tuinen en balkons die Lefier heeft ontvangen de afgelopen weken.

Op de foto v.l.n.r. Agnes Bakker, Dorien Bouma en Ton Timmermans in de tuin van Dorien die woont aan de Noorderweg in Siddeburen.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30