Groot vuurwerk tijdens Unimog Oldtimershow

Laatste nieuws

Op zaterdag 12 en zondag 13 september zijn er op het terrein aan de Hoofdweg 216 in Schildwolde weer honderden antieke voertuigen te bewonderen tijdens de Unimog Oldtimershow. Ter ere van de vijfde editie wordt de zaterdag feestelijk afgesloten met een spetterende vuurwerkshow.

Het tweejaarlijkse evenement werd in 2007 voor het eerst georganiseerd: 900 bezoekers bewonderden destijds de 150 voertuigen. In 2011 was dat aantal gestegen naar 3.200 bezoekers en 350 voertuigen. Hiermee groeide de Unimog Oldtimershow uit tot één van de grootste oldtimershows van Noord-Nederland. De organisatie van de Unimog Oldtimershow is in handen van een groep van elf vrienden uit Schildwolde en om­streken, waarvan de meeste in het bezit zijn van een oldtimer tractor of een oude Unimog (een kleine Duitse vrachtauto, waarvan het ontwerp dateert van kort na de Tweede Wereldoorlog).

Twee jaar geleden pakte de organisatie ook groots uit. Veertig vrijwilligers waren toen op de been om het evenement in goede banen te leiden. Op de zaterdag waren de weersomstandigheden toen perfect en was het druk en gezellig. Een dag later kwam de regen met bakken uit de lucht, waardoor de oude voertuigen er troosteloos bij lagen, het veld veranderde in een modderpoel en bezoekers wegbleven. Pas halverwege die middag brak de zon nog even door, maar toen waren veel deelnemers al vertrokken. De 450 aanmeldingen in 2013 overtrof alle voorgaande edities en door de goede zaterdag kwamen er toch nog 3.000 betalende bezoekers op de oldtimershow af.

Er staat de bezoekers in 2015 ook weer een hoop spektakel te wachten. Naast de vele antieke auto’s, tractoren en vrachtwagens kan men genieten van allerlei demonstraties met ploegen en grondverzet. Tevens zijn er trekkertrek demonstraties. De brandweer zal op beide dagen eveneens een aantal demonstraties verzorgen. De kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen en voor mensen die slecht ter been zijn rijdt er een huifkar over het terrein. Het grootste, in zijn geheel vervoerbare draaiorgel ter wereld, de ’Victory’, komt voor de tweede maal in successie naar Schildwolde. Dit imposante orgel is maar zelden in Nederland te bewonderen. Het concertorgel, dat 3.500 kilo weegt, heeft een oneindig repertoire aan liedjes en een groot scherm waar filmpjes op vertoond worden. Op zaterdagavond zal er een spectaculaire vuurwerkshow plaatsvinden ter ere van de vijfde editie.

Alles wat wielen heeft en ouder is dan 25 jaar is welkom op het terrein: tractoren, Unimogs, auto’s, vrachtauto’s, motoren en bromfietsen. De inschrijving loopt goed. Er zijn dit jaar zelfs aanmeldingen binnengekomen vanuit België en Duitsland, maar het is nog steeds mogelijk om in te schrijven. Ook zal er een braderie worden georganiseerd, waarvoor eveneens nog diverse plaatsen beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld ondernemers met streekproducten. De entree voor de Unimog Oldtimershow bedraagt e 5,- per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Voor overige informatie, contact met de organisatie of het aanmelden van uw oldtimer of marktkraam kunt u terecht bij Wilfred Groeneveld (06-20700045) of de website www.unimogteam.nl.

Latest Posts

Aanbevolen