Hellum H.W. Mollema: onderscheidend en meer zichtbaar

H.W. Mollema: onderscheidend en meer zichtbaar

Wie door Hellum rijdt kan het bijna niet zijn ontgaan: in het pand waar jarenlang Noordhof Konstruktiewerken was gevestigd, zijn sinds enige tijd weer volop bedrijfsactiviteiten waar te nemen. Sinds 1 april is het bedrijfspand aan de Hoofdweg 57 in gebruik genomen door Hoveniers- en Bestratingbedrijf H.W. Mollema BV. Qua afstand een kleine verhuizing voor het bedrijf dat voorheen was gevestigd aan de Hoofdweg 75 in Hellum.

Eigenaar Henk Mollema is maar wat in zijn nopjes met de verhuizing. ”In ons oude pand waren we uit ons jasje gegroeid, vooral door de enorme uitbreiding van onze activiteiten in de loop der jaren. Hier hebben we echt alle mogelijkheden om door te groeien en onze bedrijfsactiviteiten efficiënter voor te bereiden en uit te voeren.”

Mollema is 20 jaar geleden met zijn hoveniersbedrijf begonnen in Engelbert. Na vervolgens Harkstede en Slochteren te hebben aangedaan zit het bedrijf nu inmiddels al zo’n 12 jaar in Hellum.

Vanuit Hellum wordt al jaren een groot werkgebied bediend. Henk: ”Met zo’n 30 à 35 vakbekwame mensen doen wij het tuinonderhoud, tuinaanleg, bestratingen en andere voorkomende werkzaamheden voor een groot aantal klanten in de Woldstreek, maar we hebben vooral veel opdrachtgevers in en om de stad Groningen zitten. En zelfs krijgen we opdrachten uit het buitenland. Dit zijn vanzelfsprekend de grotere projecten, want voor het ontwerp en de aanleg van een exclusieve tuin en inrichting draaien we onze hand ook niet om.”

Hiervoor beschikt Henk over een team van specialisten voor onder meer het ontwerpen en aanleggen van tuinen van klein tot extreem luxe, maar ook een boomchirurg is onderdeel van het team van Mollema. Zo’n 20% van het tuinontwerp verzorgt Mollema zelf, de andere 80% wordt uitbesteed. ”Met één ontwerper loop je het risico dat al onze klanten een tuinontwerp krijgen met hetzelfde idee en dat wil ik natuurlijk niet, je moet je altijd kunnen onderscheiden, zeker op dat gebied. Want kwaliteit bieden op alle fronten blijft bij ons hoog in het vaandel staan, daar betalen de klanten ook voor.”

Hij wil nog wel benadrukken dat klanten hem ook mogen bellen als ze alleen een plantenbak gevuld willen hebben, want eenvoud siert de mens Mollema ook. En dat gebeurt ook steeds meer, vooral nu het bedrijf in het nieuwe onderkomen meer uitstraling heeft gekregen met wapperende vlaggen aan de Hoofdweg en waar vanaf de weg de showborden van o.a. terrastegels zichtbaar zijn. ”Het was een bewuste keus om op het oude adres wat minder zichtbaar te zijn, maar zoals we het nu voor elkaar hebben geeft toch het gevoel dat we de juiste keuze gemaakt hebben, dat blijkt dus vooral uit het aantal telefoontjes uit de buurt die we nu extra krijgen.”

Het nieuwe pand met 2.000 m2 biedt volgens Mollema ongekende kansen: ”Hier heb ik de mogelijkheid om klanten uit te nodigen en te ontvangen, we kunnen hier cursussen geven voor ons personeel, zodat we zelf de opleiding/certificering voor onze hoveniers, stratenmakers en timmerlieden verzorgen. Onderhoud van machines en bedrijfsauto’s (Mollema beschikt er over 15) en de reparaties kunnen we nu zelf uitvoeren. Daar­naast is er nu een avondploeg werkzaam, die er voor zorgt dat alle auto’s worden uitgeladen en bevoorraad, zodat het personeel ’s morgens zo op pad kan naar de klant, hetgeen de efficiëntie van het bedrijf natuurlijk ten goede komt. Want tijd is geld en ik loop er ook tegenaan dat met een meer dan goed gevulde orderportefeuille specialistisch personeel schaars is. Een ander voordeel met deze ruimte is dat we veel meer materiaal op voorraad kunnen hebben voor de diverse klussen.”

Wensen heeft Mollema te over in het nieuwe pand: ”Eén daarvan is dat we ons gaan toeleggen op prefab-bouw van bijvoorbeeld schuurtjes en overkappingen. Alles wordt hier in onze drive-trough hal voorbereid en in elkaar gezet, zodat ons personeel het alleen nog maar bij de klant hoeft te plaatsen en veel minder uren op locatie hoeft te zijn. Dat heeft tevens het voordeel dat er meer tijd over blijft om aan de groeiende vraag naar onderhoudsabonnementen van tuinen te kunnen voldoen.”

Tot slot geeft Henk aan zowel als persoon, maar ook als bedrijf graag onderscheidend te willen zijn van anderen: ”Deze ruimte biedt zoveel kansen en die wil ik benutten, bijna dagelijks ontstaan er nieuwe ideeën in mijn brein, maar ik weet ook dat natuurlijk niet alles uitvoerbaar is. Ik heb veel volk aan het werk, maar het moet ook gezellig blijven.”

Een officiële opening en een feestje om het 20-jarig jubileum te vieren kon vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgaan en die komt er ook niet meer, maar Mollema hoopt desondanks aan het eind van dit jaar nog een gezellig samenzijn te kunnen organiseren voor zijn dorpsgenoten, klanten en relaties.

Laatste nieuws

Activiteiten rond MFC Siddeburen

De bibliotheek in Siddeburen is verhuisd naar het MFC Siddeburen. Met een aantal activiteiten wordt daar de komende...

Innovatieve producten voor gezondheidsbevordering bij Mier fysiotherapie

Sinds kort beschikt Mier fysiotherapie in Harkstede over een tweetal nieuwe innovatieve producten voor gezondheidsbevordering. Het betreft...

Zwerfafval opruimactie in Harkstede door ruim 30 vrijwilligers

Normaal gesproken wordt in Harkstede altijd in het voorjaar een zwerfafval opruimactie gehouden. Dat kon dit jaar...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u