Haalbaarheidsonderzoek naar De Borgstee als ontmoetingsruimte

Laatste nieuws

Inwoners van Harkstede en omgeving kunnen meedenken over nieuwe gebruiksmogelijkheden in het middengedeelte van De Borgstee om elkaar te ontmoeten bij activiteiten als bewegen, cultuur, horeca, preventie, sport, spel en zorg.

De Borgstee in Harkstede is een multifunctionele accommodatie met voorzieningen voor onderwijs en kinderopvang, sport en zorg. Het gebouw wordt deze zomer versterkt om het aardbevingsbestendig te maken, er worden bouwkundige en functionele verbeteringen zoals de ventilatie doorgevoerd.

Ook worden duurzaamheidsstappen gemaakt door voorbereidingen te treffen voor het plaatsen van zonnepanelen en wordt het gebouw gasloos gemaakt. In het middengedeelte is ruimte beschikbaar om te herinrichten.

In het dorp wordt ervaren dat er krapte is in volwaardige ruimte voor het organiseren van activiteiten gericht op cultuur, horeca, spel en zorg. Anders gezegd om elkaar te ontmoeten, samen deelnemen aan of genieten van georganiseerde activiteiten. Het vrijwilligersplatform in Harkstede heeft samen met de gemeente Midden-Groningen het initiatief opgepakt een haalbaarheidsonderzoek te starten naar gebruiksmogelijkheden gericht op de wensen in het dorp.

De benodigde financiële middelen voor dit onderzoek zijn verkregen door subsidiebijdrages van de provincie Groningen uit de regeling Zorg & Voorzieningen en een bijdrage van het Loket Leefbaarheid Groningen. Naast de financiële middelen zijn er 500 vrijwilligersuren begroot.

Bij gebruiksmogelijkheden moet worden gedacht aan bezigheden voor jong en oud. Ruimte voor kleine evenementen, toneel, film, muziek, sport en spel. Een plek om te lezen, koffie te drinken of te lunchen, (kook)workshops te houden, een werkplek te hebben, maar waar ook zorgaanbieders zich kunnen vestigen.

Inwoners van Harkstede en omgeving zullen in de maand april in de gelegenheid worden gesteld ideeën in te brengen. Dit zal mogelijk worden gemaakt via een digitale enquête vanaf de website van Dorpsbelangen Harkstede, vv Harkstede, ttv Argus en Inharkstede.nl. Huidige en potentiële nieuwe gebruikers zullen rechtstreeks worden benaderd.

Ook zal deze enquête schriftelijk of in een (tafel)gesprek kunnen worden ingevuld door contact op te nemen met Dorpsbelangen Harkstede per mail via [email protected] of tel. (06) 24621491.

In de maanden mei en juni worden op basis van de aangeleverde ideeën in samenspraak met de gemeente Midden-Groningen (eigenaar van De Borgstee) schetsen gemaakt van haalbare gebruiksmogelijkheden. Zowel bouwtechnisch, maar ook financieel en misschien wel het belangrijkste, ook beheersmatig haalbaar. Hoe het traject er daarna uit gaat zien is afhankelijk van deze uitkomsten. De uitkomst van het onderzoek zal in ieder geval worden gecommuniceerd.

Het haalbaarheidsonderzoek is een initiatief van het vrijwilligersplatform InHarkstede. Het platform is in 2018 opgezet en nu een samenwerking van Dorpsbelangen Harkstede, tafeltennisvereniging Argus en voetbalvereniging Harkstede.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees