Het familiebedrijf ’Schildersbedrijf Haan’ aan de Hoofdweg in Schildwolde maakt na 54 jaar een doorstart in twee afzonderlijke bedrijven. ”Voor de klanten verandert er eigenljk niet zo veel,” zeggen Anjo en Harm-Jan bijna in koor. Anjo is eigenaar geworden van de verfspeciaalzaak, onder de naam ’Haan Verf en Wonen’, zijn neef Harm-Jan is de nieuwe eigenaar van ’Haan Schilders’. Hij heeft de zaak overgenomen van zijn vader Wim, die nu bij hem in dienst is. ”Dat gaat prima,” lacht Harm-Jan.

”We kunnen goed samenwerken en ik leer nog steeds van hem.” De jonge schilder heeft in de afgelopen jaren zijn opleiding tot ondernemer met succes afgerond. Anjo richt zich vanaf nu alleen nog op de verfspeciaalzaak. ”Ik heb het assortiment uitgebreid met raamdecoratie, gordijnen en een eigen ’Haan Verf en Wonen’-verflijn. Mijn klanten komen uit de wijde omtrek.

In een straal van 22 kilometer zijn wij nog de enige verfspeciaalzaak in de regio.” Ondanks de splitsing in twee aparte bedrijven blijven de oom en neef wel intensief samenwerken. Anjo hierover: ”Tuurlijk, beide ondernemingen versterken elkaar en vullen elkaar aan. Harm-Jan haalt zijn verf en glas bij mij uit de winkel en als ik een klant krijg die niet zelf kan behangen, verwijs ik hem uiteraard door naar Harm-Jan. Met de doorstart hebben we de disciplines alleen beter gescheiden. Zo kunnen we met een goed gevoel naar de toekomst kijken.”