spot_img

Handen uit de mouwen tijdens NLdoet bij Gockingaheem

Laatste nieuws

Bij Woonzorgcentrum Gockingaheem in Noordbroek is afgelopen zaterdag door een aantal vrijwilligers en bewoners volop de handen uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet. De ’voortuin’ van het woonzorgcentrum van zorgorganisaties de NNCZ, Cosis en dorpszorgcoöperatie Mit Mekoar heeft hierdoor weer een frisse aanblik gekregen.

Met veel geduld werd de oude verf uit de letters gebikt. De letters zijn gedrukt in het hout van een plank die straks met andere planken een bankje gaan vormen. De Rabobank schonk het bankje in 1990 aan Gockingaheem ter gelegenheid van de opening van het woonzorgcentrum.

Tijdens NLdoet herstelden de vrijwilligers het bankje in haar oude glorie. Het voorwerk, het schuren van de planken, was gedaan door Bouwbedrijf Iden uit Noordbroek. Vrijwilligers beitsten het hout en plaatsten het tussen de fris geverfde zijkanten.

Er werd zaterdag druk geklust in de ’voortuin’ van Gockingaheem. Ongeveer 15 vrijwilligers, jong en oud, gingen tijdens de ’grootste vrijwilligersactie van Nederland’ aan de slag. Onkruid werd verwijderd, glazen windschermen gewassen, perkgoed gepoot en nestkastjes in elkaar gezet. De nestkastjes worden op een later moment aan de bomen gehangen.

Een moestuinbakje op pootjes kreeg een plekje op het terras aan de achterkant van Gockingaheem. Perkgoed was er volop met dank aan Supermarkt PLUS Spithoff, die een goed doel zocht voor de overgebleven lentebloeiers. Een medewerker van Gockingaheem reageerde op de oproep waarna dozen vol plantjes werden afgeleverd in Noordbroek.

Dankzij de vrijwilligers heeft de voortuin van Gockingaheem weer een frisse aanblik gekregen. Bewoners, maar ook de inwoners van Noordbroek kunnen genieten van het prachtige groen tussen de eeuwenoude bomen in het parkje. Er kan ook door iedereen een balletje worden geworpen. De jeu-de-boules baan werd onlangs voorzien van nieuw grind.

Naast de vrijwilligers hielpen ook een aantal bewoners van het woonzorgcentrum mee met de werkzaamheden door te schoffelen of plantjes aan te reiken. Na afloop was er voor alle vrijwilligers een oorkonde. Simone Kolk, vrijwilligerscoördinator bij Gockingaheem: ”Het was een geslaagde dag. Fijn was ook dat jongeren meehielpen en er spontaan iemand langskwam die over NLdoet in de krant had gelezen en vandaag wilde meehelpen. Met nieuwe vrijwilligers zijn we altijd blij.”

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30