Laatste nieuws

Harkstede in rep en roer in Sinterklaastijd

Het mysterie van de gestolen chocoladeletters van Sinterklaas heeft Harkstede een week lang in de ban gehouden. Hoe het avontuur verliep was te volgen in het dagelijkse Sinterklaasjournaal, dat vanaf 15 november uitgezonden werd op YouTube kanaal Harkstede. Overal in het dorp waren sporen van de dief te zien en af en toe dook hij zelfs op. Groepjes kinderen hebben het hele dorp afgespeurd naar sporen van de boef.

Tijdens het Sinterklaasfeest in de monumentale kerk, op zaterdag 21 november, wisten Sint, de Pieten en natuurlijk de kinderen, de boef in een hinderlaag te lokken en kon hij overmeesterd worden. De spanning tijdens de uitzending was zo groot dat Technische Piet er af en toe opgewonden aanwijzingen door insprak. Inmiddels heeft de boef de gestolen letters naar de bewoners van de Appelhof en Huize Tilburg gebracht. Alle uitzendingen zijn enorm goed bekeken.

En niet alleen in Harkstede. Er zijn ook kijkers gespot in Aruba, Amerika, Australië, België, Canada, Curaçao, Duitsland, Hongarije, Verenigd Koninkrijk en natuurlijk in Nederland met als episch centrum vrijwel de gehele gemeente Midden-Groningen. De kijkcijfers waren direct al enorm goed en daarnaast werd er op de scholen ook nog naar gekeken. In totaal zijn, op dit moment, de video’s en de live-uitzending door meer dan 24.000 mensen bekeken.

Het was dan ook een mega succes. De organisatie bedankt alle ondernemers en vrijwilligers die meegeholpen hebben om de productie te realiseren. Evenals al die kijkers die trouw de afleveringen van het journaal en de live-uitzending hebben gevolgd. Zo is Sinterklaas op een memorabele en unieke wijze onthaald in Harkstede. Alle journaals en de live-uitzending zijn een productie van de lokale onderneming 20CC Broadcast Productions en zijn terug te zien op het YouTube kanaal Harkstede TV en via de Facebookpagina Dorpsbelangen Harkstede.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30