Vorige week vrijdag was sportpark Ewensborg in Siddeburen afgeladen vol, niet omdat er een wedstrijd gespeeld werd door een elftal van de plaatselijke voetbalvereniging, maar omdat er een benefietwedstrijd gespeeld werd tussen oud SC Veendam en een regioteam. De voetbalvereniging Siddeburen wil op deze manier graag een bijdrage leveren aan de actie ‘Niet voor Nicks’, een initiatief van Robert Zuidema ter nagedachtenis aan zijn broer Nick. Beide broers speelden in het verleden voor v.v. Siddeburen.

Onder leiding van scheidsrechter Klaas Drewel speelden de oud-voetballers van SC Veendam tegen het regioteam bestaande uit spelers van DVC Appingedam, NEC Delfzijl, SGV, ZNC, Muntendam, Wagenborger Boys en Siddeburen onder aanvoering van Robert zelf, op bijgaande foto aan de bal. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelden bovendien de voetballers van Kids United tegen een jeugdteam van v.v. Siddeburen.

Met de Stichting ‘Niet voor Nicks’ wil Robert aandacht vragen voor patiënten die wachten op orgaandonatie. Met het geld dat opgehaald wordt met talloze acties en donaties wil Robert een virtuele trainingsfiets en loopband aanbieden aan afdeling C3, de maag-, lever- en darmafdeling in het UMCG. Met deze fitnessapparatuur kunnen opgenomen patiënten op een leuke en uitdagende manier hun conditie op peil houden. Terugkomend op de wedstrijd van afgelopen vrijdag, SC Veendam wist de wedstrijd te winnen met 4-1.