Mevrouw Aouktje Grietje Kruisman-Tuze vierde afgelopen vrijdag haar 100e verjaardag. Reden genoeg voor loco-burgemeester Peter Verschuren om haar op te zoeken en te feliciteren namens het gemeentebestuur van Midden-Groningen. De eeuwlinge, geboren op 28 december 1918 aan de Havenstraat in Noordbroek, is dochter van zelfstandig bakker Tuze.

Ze bezocht vaak en met veel plezier haar grootouders in Siddeburen, waardoor ze haar hele leven erg verbonden is gebleven met die plaats. In de herfst van 1942 trouwde ze met Anton Kruisman. Samen kregen ze vier kinderen. Terwijl haar man werkte bij Remmers Brandkasten in de stad, zorgde mevrouw voor het huishouden en de kinderen. Na een huwelijk van 55 jaar stierf haar man in 1997.

Mevrouw Kruisman woonde daarna lange tijd in Zuidbroek, maar is in mei van dit jaar verhuisd naar zorgcentrum Gockingaheem in Noordbroek. Hier heeft ze het enorm naar haar zin. Ze doet aan alle activiteiten mee. Of het nu gymnastiek, bingo of sjoelen is, mevrouw Kruisman staat op de deelnemerslijst. Tijdens de Sinterklaasviering moest ze zelfs nog bij de Goedheiligman op schoot. Ook mag ze graag naar muziek luisteren – het liefst naar Hansi Hinterseer – en kan ze erg genieten van haar vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.