Voorpagina Schildwolde Hoogste punt nieuwbouw gbs De Wiekslag bijna bereikt

Hoogste punt nieuwbouw gbs De Wiekslag bijna bereikt

De nieuwbouw van het aardbevings- en toekomstbestendige gebouw voor gbs De Wiekslag heeft nagenoeg het hoogste punt bereikt. De planning is dat het gebouw in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd kan worden. De Wiekslag is een gereformeerde basisschool met zo’n 100 leerlingen. De nieuwbouw staat op dezelfde plek als waar het oude gebouw oorspronkelijk stond. In de tussentijd krijgen de leerlingen les in het schoolgebouw aan de Zuiderweg waar voorheen obs De Kinderboom was gevestigd.

Locatiedirecteur Daniëlle Kamstra-van Essen van De Wiekslag: ”Het bevalt ons goed in dit tijdelijke gebouw met het bijbehorende grote plein dat rijkelijk met groen is omgeven. De leerlingen genieten hier zowel binnen als buiten van de ruimte. Het is dus fijn en goed vertoeven in de tijdelijke huisvesting, maar natuurlijk kijken we enthousiast uit naar ons nieuwe schoolgebouw.” Er wordt inmiddels hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe school. Wethouder Erik Drenth: ”Het nieuwe gebouw is straks behalve aardbevingsbestendig ook klaar voor de toekomst.

Het wordt een duurzaam en energiezuinig gebouw. Dat past bij onze duurzaamheidsvisie om aan een duurzame toekomst te werken.” Zo krijgt de school goede isolatie, zonnepanelen en zuinige verlichting. Het klimaat voldoet aan het label ’Frisse Scholen’. Een frisse school is een schoolgebouw met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid. Ook het materiaalgebruik is duurzaam en onderhoudsarm.

Tot slot is het klaar voor het onderwijs van de toekomst door transparantie, zowel leslokalen als lespleinen en stilteruimten. Kamstra: ”In de ontwerpen hebben we nagedacht over hoe we ons onderwijs willen geven en hoe het gebouw uitstraalt wie we zijn. Zo spreken de kleuren en materialen van het Groningse landschap, komen er veel ramen om rust en openheid te geven en richten we o.a. het leerplein multifunctioneel in om zo ook daar de maandopeningen met elkaar te kunnen vieren. Ook komt er een mooie ruime hal om elkaar te ontmoeten, waar ook met trots het kinderwerk kan komen te hangen en krijgt de bibliotheek natuurlijk een belangrijke plaats in de school.”

Laatste nieuws

Koninklijke Onderscheidingen voor 3 brandweervrijwilligers

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft zaterdagavond 28 november drie Koninklijke Onderscheidingen bij Bijzondere Gelegenheid uitgereikt aan de heren...

Gerard Renkema stopt als raadslid

Na achttien jaar raadslid namens D66 te zijn geweest in Slochteren en Midden-Groningen, stopt Gerard Renkema uit...

Sinterklaas is ook in Siddeburen aangekomen

De Sinterklaasactie in Siddeburen is ondanks de coro­namaatregelen een groot succes geworden. De kleurplatenactie leverde maar liefst...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u