☏ (0598) 42 20 70 | 📧 [email protected]

Horeca-functie ”De Driesprong” in ere hersteld

Aanbevolen

Blote Voeten Pad bij Fraeylemaborg weer geopend

Wandelen in het fraaie park van de Fraeylemaborg is in de maanden juli en augustus een nieuwe belevenis. Tot...

Koninklijke Onderscheidingen alsnog uitgereikt

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft vorige week vrijdag alsnog de Koninklijke Onderscheidingen voor Midden-Groningen kunnen uitreiken nadat het...

Beachvolleybalinternationals gaven clinic bij VIOS Kolham

Door de coronacrisis zijn de beachvolleybalinternationals voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt...

Het karakteristieke pand ”De Driesprong” op de kruising van de Noordbroekster­weg en de Hoofdweg in Slochteren krijgt na enkele jaren z’n horeca-functie terug. De in Slochteren en omgeving wel bekende Klaas Hofstede wordt de nieuwe uitbater van het pand aan de Hoofdweg 22. De opening staat gepland op zaterdag 11 augustus a.s.

”De Driesprong” heeft in de loop der jaren vele uitbaters gekend die er hun boterham hebben verdiend. Enkele ondernemers dachten dat het beter was om het pand een nieuwe naam te geven en zodoende kreeg het horecapand namen als ’de Seghesteen’ en ’Est, Est, Est!’ In 2013 kwam ”De Driesprong” als Restaurant/Cafetaria De 3-Sprong terug, maar dat moest helaas in 2014 al weer sluiten. Begin 2016 nam FeitH Juridisch Experts haar intrek in het pand, waardoor er een einde kwam aan de horeca in het pand.

Onlangs is dit bedrijf echter naar elders verhuisd, waardoor het pand weer beschikbaar was voor iets nieuws. ”Dat was het moment voor mij om eens te kijken of ik er weer een succesvol horecabedrijf van kan maken,” zegt Klaas Hofstede. Hofstede nam in 1990 ”De Driesprong” over van zijn grootouders Klaas en Antje Hofstede en bestierde daarna het café enkele jaren tot in 2001. De 57-jarige Hofstede, horecaman in hart en nieren, was daarna enige tijd uitbater van het Eemshotel in Delfzijl en Restaurant de Boerderij Fraeylemaborg in Slochteren, samen met zijn vrouw Grietje.

In de jaren daarna legde hij zich voornamelijk toe op catering met zijn bedrijf ’Ecomotion Events’ in Groningen. Maar het ’andere’ horecagebeuren bleef trekken en inmiddels is Klaas naast cateraar ook eigenaar van Eetcafé Het Witte Paard in Oostwold (Westerkwartier). Hofstede over zijn terugkeer naar Slochteren: ”Ik heb natuurlijk altijd iets met Slochteren en omgeving gehad, heb er een aantal jaren gewoond en heb er heel veel mensen leren kennen. Dat maakt de stap terug erg gemakkelijk. Daar komt nog bij dat ik vrij gemakkelijk personeel kan vinden die voor mij in Slochteren willen gaan werken, ondanks de schaarste aan horeca-personeel wat volop in het nieuws is.”

Op de vraag welk horeca-concept Klaas in Slochteren wil gaan brengen is hij duidelijk: ”Het belangrijkste voor mij is om de cafetaria en het restaurant op orde te brengen. Mensen moeten bij ons een eenvoudig driegangenmenu voor een betaalbare prijs kunnen krijgen en het moet vooral gezellig zijn. Mijn voordeel is dat ik een concept hanteer in het restaurant in Oostwold dat ik moeiteloos ook in Slochteren kan introduceren, zoals de volledige menukaart en dat mijn koks zonder problemen in beide restaurants kunnen werken onder culinait toezicht van Jacob Haan (voorheen onze chef-kok bij Restaurant de Boerderij Fraeylemaborg).

Daarnaast is het zalencentrum weer beschikbaar voor (huwelijks)feesten, partijen en vergaderingen en ik ga ook andere evenementen organiseren, zoals een Hollandse Avond, Bluesavond, Dinner & Dance en haringparty. En vanzelfsprekend moet ook de gezelligheid in ”De Driesprong” met de Slochter Jaarmarkt op de eerste woensdag in oktober terugkeren.”

In zijn vorige periode als eigenaar van ”De Driesprong” was het café-gedeelte een belangrijk onderdeel van het geheel. Op de vraag of Hofstede opnieuw een café gaat inrichten is hij stellig: ”Dat ga ik zeker niet doen, die tijd heb ik wel gehad dat het tot in de late uurtjes doorgaat. De bedoeling is dat mensen lekker gezellig in het restaurant kunnen verblijven.”

Sinds vorige week zijn Klaas en Grietje met hun personeel druk bezig om alles in te richten en op tijd klaar te hebben voor de opening op zaterdag 11 augustus. ”Dat gaat zeker lukken, want bijvoorbeeld in het cafetaria-gedeelte was zo’n 70% van de inventaris nog aanwezig, zodat we er niet eens zoveel aan hoeven te doen,” besluit Klaas. ”O ja, wat nog wel leuk is om te vermelden is dat ”De Driesprong” het van oudsher bekende telefoonnummer weer terug krijgt: (0598) 422244 en ook de ’borgkleuren’ op het pand worden in ere hersteld. Het nieuwe e-mailadres en de website gaan zo snel mogelijk de lucht in.”

De cafetaria en het restaurant zijn straks wekelijks geopend van woensdag tot en met zondag en voor vergaderingen en partijen is ”De Driesprong” de gehele week geopend.

”De Driesprong” heeft voor het openingsweekend een aantal aanbiedingen in petto voor zowel de cafetaria als het restaurant. Zie hiervoor de advertentie in ’t Bokkeblad van de volgende week.

Laatste Nieuws

Blote Voeten Pad bij Fraeylemaborg weer geopend

Wandelen in het fraaie park van de Fraeylemaborg is in de maanden juli en augustus een nieuwe belevenis. Tot...

Koninklijke Onderscheidingen alsnog uitgereikt

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft vorige week vrijdag alsnog de Koninklijke Onderscheidingen voor Midden-Groningen kunnen uitreiken nadat het op de officiële datum van...

Beachvolleybalinternationals gaven clinic bij VIOS Kolham

Door de coronacrisis zijn de beachvolleybalinternationals voor het eerst een hele zomer in Nederland en dat biedt de kans om eens iets...

Zwembad de Tobbe gaat zaterdag 18 juli open

De maatregelen zijn zover versoepeld dat het bestuur van zwembad de Tobbe heeft besloten toch nog te gaan openen deze zomer. Er zullen de...

Sinds vorige week heeft Scharmer ook een AED

Woensdag 1 juli werd tijdens een feestelijke bijeenkomst een AED opgehangen bij de ingang van Park De Borgmeren. Het initiatief kwam van...
- Advertisement -

Meer zoals dit

X