Midden-Groningen Humanitas houdt een voorlichtingsbijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers

Humanitas houdt een voorlichtingsbijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers

Humanitas Midden-Groningen is een actieve vrijwilligersorganisatie in Midden-Groningen. Op dit moment doen ruim 260 mensen vrijwilligerswerk voor inwoners in de gemeente. Ze zijn actief bij het ondersteunen van vluchtelingen, het helpen van mensen bij hun financiële administratie en het doen van mantelzorg in het hospice in Hoogezand. Daarnaast doen ze veel WMO-taken, zoals boodschappen doen, ziekenbezoek, maatjes zijn, enz.

In verband met ziekte is er behoefte aan vrijwilligers voor de bureaudienst voor één of enkele middagen in de week. De bureaudienst helpt vluchtelingen bij het oplossen van hun administratieve problemen. Dit vrijwilligerswerk is zeer afwisselend. De vrijwilliger moet kunnen improviseren en het leuk vinden met mensen van een andere cultuur om te gaan.

Hoewel er al ruim 50 vrijwilligers actief zijn is er nog steeds behoefte aan voorleesvrijwilligers. Een groot aantal kinderen wacht nog op een voorleesvrijwilliger. De voorleesvrijwilliger leest kinderen van vluchtelingen thuis voor. Ouders van deze kinderen spreken de Nederlandse taal nog niet volledig en kunnen hun kinderen niet voorlezen.

Bij de kinderen van vluchtelingen komt de vrijwilliger één of twee uurtjes per week langs om één of meerdere kinderen voor te lezen. Voor de vrijwilliger die het leuk vindt om met kinderen om te gaan is dit heel mooi, maar ook bijzonder vrijwilligerswerk. Je komt bij mensen met een andere cultuur binnen en je bouwt een leuk contact op met de kinderen en de ouders.

Ook heeft Humanitas vrijwilligers nodig voor veel van haar andere activiteiten, zoals het begeleiden van vluchtelingen, die pas zijn komen wonen in Midden-Groningen. Vrijwilligers begeleiden hen bij het bezoek aan diverse instanties, bieden ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal en leren de mensen fietsen. Er zijn ook vrijwilligers nodig om inwoners van de gemeente hulp en ondersteuning te bieden bij het oplossen van hun financiële problemen of het op orde houden van de administratie of te helpen bij het invullen van formulieren.

Het samen iets ondernemen met iemand, die weinig sociale contacten heeft of het doen van boodschappen voor ouderen. Ook doen mensen die in een rolstoel zitten en graag even een wandeling willen maken een beroep op de vrijwilligers van Humanitas. Ook verzorgen vrijwilligers van Humanitas het vervoer van mensen naar het ziekenhuis voor een bezoek aan de polikliniek of specialist. En verder zijn er nog vrijwilligers nodig voor hospice Het Gasthuis in Hoogezand.

Op maandag 4 februari a.s. vanaf 19.30 uur houdt Humanitas een voorlichtingsbijeenkomst voor vrijwilligers in haar kantoor aan de Troelstralaan 7 in Hoogezand. Op deze avond vertellen bestuursleden en vrijwilligers wat Humanitas doet en wat het is om vrijwilliger te zijn bij Humanitas.

Na de informatie kan men besluiten of men ervoor voelt om vrijwilliger te worden.

Laatste nieuws

College legt opnieuw bezuinigingen voor aan gemeenteraad

De gemeente Midden-Groningen moet verdere maatregelen nemen om haar financiële positie te verbeteren. Het college van B&W...

Partyband ”EveneBand” verzorgde eerste optreden op nieuwe buitenpodium MFC Siddeburen

Afgelopen vrijdag werd de ‘Licht en Klankweek’ van Siddeburen geopend door de Siddebuurster partyband “EveneBand”. Er kwamen...

Restaurant ”De Stenen Boog” heropent op 1 oktober

Na een aantal weken gesloten te zijn geweest heropent restaurant ”De Stenen Boog” aan de Hoofdweg 135...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u