spot_img

Humanitas start met spreekuur in MFC Siddeburen

Laatste nieuws

De afdeling Midden-Groningen van Humanitas start op maandag 14 juni met een spreekuur in Siddeburen. Om ook de inwoners van Siddeburen en omstreken beter te kunnen bedienen heeft het bestuur van Humanitas in overleg met de Vereniging Dorpsbelangen besloten wekelijks een spreekuur te houden in het nieuwe MFC aan de Oudeweg 70 te Siddeburen.

Iedere maandagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur is er een vrijwilliger van Humanitas aanwezig om mensen te helpen bij het invullen van formulieren en ondersteuning te bieden bij het oplossen van financiële problemen. Het is de bedoeling dat in het spreekuur direct hulp geboden wordt voor administratieve problemen. Is het ingewikkeld en moet er meer tijd aan besteed worden, dan zal een afspraak gemaakt worden. De klant kan naar het kantoor in Hoogezand komen of een vrijwilliger komt bij de klant thuis.

Het spreekuur is speciaal bedoeld om contact te maken en de inwoners van Siddeburen en omstreken in de gelegenheid te stellen in de eigen omgeving de hulp van een vrijwilliger van Humanitas te ontvangen. In de toekomst hoopt het bestuur van Humanitas Midden-Groningen samen met het bestuur van de Vereniging Dorpsbelangen dat ook voor andere activiteiten, waar een beroep gedaan worden op de ondersteuning van vrijwilligers van Humanitas, daar een afspraak gemaakt kan worden.

Het bestuur van Humanitas is blij met de samenwerking met de Vereniging Dorpsbelangen en ze wil deze samenwerking graag uitbouwen. Enkele jaren geleden had Humanitas ook een spreekuur in de voormalige Rabobank in Siddeburen. Daar werd veel gebruik van gemaakt. Echter vanwege de sluiting van de bank kon dit spreekuur niet langer blijven bestaan.

Uit cijfers blijkt dat steeds meer inwoners van Siddeburen en ook de omliggende dorpen van de voormalige gemeente Slochteren de weg weten te vinden naar Humanitas. Door de omstandigheden doen steeds meer mensen een beroep op de vrijwilligers van Paperaszó van Humani­tas om hen te helpen.

Door de ingewikkeldheid van veel formulieren zijn veel mensen niet meer in staat zelf de administratie op orde te houden, waardoor men of in de problemen komt of te laat aanvragen doet voor bijvoorbeeld de zorg- of huurtoeslag. De vrijwilligers van Paperaszó proberen de mensen zodanig te helpen, dat ze na enige tijd zelf weer hun administratie op orde kunnen houden. Ook wordt ondersteuning geboden bij het aanvragen van diverse inkomensondersteunende maatregelen, zoals het Meedoen Fonds.

Daarnaast zal Humanitas ook onderzoeken of nieuwkomers, die in het gebied van Siddeburen en omstreken wonen, ook ondersteund kunnen worden via dit spreekuur. Ze hoeven dan niet meer naar Hoogezand voor hun vragen en ondersteuning.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30