spot_img

Inspraak bewoners polder Lageland leidt tot niets!

Laatste nieuws

Het gebied Meerstad-Noord, ook wel polder Lageland genoemd, is al geruime tijd in beweging. Begin dit millennium vormde deze polder het noordelijk deel van het ontwikkelgebied Meerstad. In die tijd zijn veel gronden in de polder aangekocht door ontwikkelaars. Vanaf 2008 werd duidelijk dat woningbouw hier op de korte tot middellange termijn niet nodig was.

De gemeente Groningen heeft de gronden overgenomen van ontwikkelende partijen en sindsdien het grootste deel van de gronden in de polder in haar bezit. Er werd gezocht naar een andere invulling, waarmee het al enige tijd duidelijk is dat het open landschap zoals het nu is niet blijft. Sinds die tijd wordt gesproken over een groot zonnepark met hoogspanningsstation. Eind 2019 kwam er een nieuwe ontwikkeling bij: de komst van het European Hyperloop Center.

Dit wordt een testcentrum voor een nieuwe, duurzame manier van transport: via buizen en op basis van magnetisme. Omwonenden zijn het niet eens met de nieuwe ontwikkelingen en dienden bezwaren in tegen de plannen van de gemeente Groningen. Tevergeefs, zo bleek vorige week, want ondanks alle bezwaren gaf de gemeenteraad van Groningen groen licht aan het zonnepark. Er komen 156 hectare zonnepanelen te liggen. De omwonenden zijn teleurgesteld in deze beslissing en zijn van mening dat er niets is gedaan met hun inbreng.   

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30