Voorpagina Harkstede Internationale studenten bezochten Harkstede

Internationale studenten bezochten Harkstede

Op dinsdag 20 augustus hebben internationale studenten een bezoek aan Harkstede gebracht. Voor het tweede achtereenvolgende jaar bezocht een groep nieuwkomers Cosis, de oude begraafplaats in Scharmer, de NH kerk en Stel’s Meulen.

Sinds vorig jaar werkt de Molenstichting Midden- en Oost Groningen samen met de ESN, het Erasmus Student Network, dat internationale studenten op allerlei gebied begeleidt, maar dat hen ook de mogelijkheid biedt kennis te maken met het culturele erfgoed van onze provincie en dan met name de gemeente Midden-Groningen.

En zo stapten 16 jongeren in Groningen die ochtend bij stralend weer op de fiets en reden onder begeleiding van Nederlandse studenten naar Harkstede. Voor sommigen een hele toer, want zelden of nooit zoiets gedaan! Een bont gezelschap streek tegen de middag bij Cosis neer voor een gemeenschappelijke lunch, waarbij ze welkom geheten werden door de voorzitter van de MSMOG en uitleg kregen over de instelling en het programma, uiteraard in het Engels.

De stemming zat er meteen goed in, de lunch was heerlijk en het was geweldig om te zien hoe de studenten meteen contact met elkaar hadden. Zelfs het drietal uit Taiwan, dat nét aangekomen was, leek even geen last te hebben van de jetlag…..

Na de lunch fietste er een groep richting Scharmer en de anderen bezochten de kerk, waarna er gewisseld werd. Met z’n allen ging het tenslotte voor het laatste programmaonderdeel naar de molen voor een rondleiding, inclusief uitleg en een afsluitende fotosessie. Zichtbaar vermoeid, althans een aantal, maar enthousiast over het geboden programma vertrok de groep aan het eind van de middag weer richting stad.

Laatste nieuws

Overdracht kerk en verenigingsgebouw in Kolham naar SOGK

Op vrijdag 20 november jl. was het zover. Na een periode van voorbereiden droeg de Protestantse Gemeente...

Harkstede in rep en roer in Sinterklaastijd

Het mysterie van de gestolen chocoladeletters van Sinterklaas heeft Harkstede een week lang in de ban gehouden....

’Boombommetjes’ uitgedeeld in Voedselpark Slochteren

De afgelopen twee jaar legden ‘The Pollinators’ bij Amsterdam en Rotterdam in festivalsetting samen met de bezoekers...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u