SLOCHTEREN n Op dinsdag 2 april heeft ”De Zonnebloem” afdeling Slochteren weer de jaarlijkse boottocht gemaakt. Vanaf kwart over acht werden de 64 gasten opgehaald in Slochteren, Froombosch, Kolham en Harkstede. In een museumbus en een Zinnbus (geschikt voor rolstoelen en een lift) werd vertrokken richting Heerenveen.

Daarna ging het via een toeristische route door een prachtig natuurgebied naar Oldelamer, waar een boot lag te wachten. Na het inschepen werd via Echtenerbrug naar het Tjeukemeer gevaren. Ondertussen werd er koffie met koek geserveerd met daarna nog een drankje en een hapje en konden de gasten genieten van mooie accordeonmuziek van Arina van der Ploeg uit Woldendorp.

Tijdens de boottocht werd ’s middags een voortreffelijk driegangendiner opgediend, waarna er een verloting werd gehouden, waarbij velen één of meerdere prijsjes wonnen. Vanaf het Tjeukemeer ging de boottocht verder door het Prinses Margrietkanaal naar de Groote Brekken bij Lemmer om van daaruit weer terug te varen richting Oldelamer, de eindbestemming.

Rond half vijf werd de boot weer verlaten en werd aan de terugreis begonnen. Mede dankzij de jaarlijkse verkoop van loten van de Nationale Zonnebloemloterij is het mogelijk om de kosten van zo’n mooie dag mogelijk te maken. De gasten van de Zonnebloem, de vrijwilligers, de chauffeurs en de muzikant kunnen terugzien op een zeer geslaagde reis.