Zaterdagavond 29 december waren de jeugdige actrices en acteurs weer het stralende middelpunt in MFC Velemansdroom in Tjuchem.  Met verve werden de rollen gespeeld en hun enorme inzet om het goed te doen, wat geweldig was voor de bezoekers om te zien.

De basisschool jeugd speelde het stuk Cowboy Harry en de geheime goudklomp, geschreven door Lianne Jongsma-Oudijk. Cowboy Harry was op zijn paard teruggekomen uit Gold-City met een grote goudklomp, die hij gevonden had, maar cowboy Harry verdwaalde, nam zijn intrek in een hotel en ja, toen werd het spannend: ook twee boeven kwamen naar het hotel.

De goudklomp was niet veilig. Maar er was een oma, die deed alsof ze stofdoof was, hoorde en zag alles. Dus gelukkig eind goed, al goed. Deze rollen werden gespeeld door Marinus de Boer, Isa Kugel, Carlijn de Boer, Rohan v/d Laan, Fern Smit, Anouk Oolders en Jasmine Vos.

Ook het tweede stuk was een groot succes en werd gespeeld door de jeugd van 12 tot en met 16 jaar. Vol overgave en enthousiasme werd het toneelstuk ’De automaniak’, geschreven door Jim Keulemans, voor het voetlicht gebracht. In het gezin Sleutelaar is de heer des huizes jarig en hij hoopt alleen maar op cadeautjes die hij kan gebruiken voor zijn grote hobby, namelijk auto’s en nog eens auto’s.

Hij is zo’n autogek dat hij zijn dochters zelfs Dafje en Fiatje noemt. Dan komt er bezoek van de buurvrouw en ook zijn aanstaande schoonzoon met een hilarische spraakgebrek komt langs met een cadeau… en wel een fiets. Dat is dus geen goed idee. Maar dan komt er een manager langs met een grote prijs, een autobouwpakket.

Dat valt niet goed bij zijn vrouw en die schiet behoorlijk in de stress, want 500 uur sleutelen aan een auto in plaats van lekker thuis zitten… De rollen en typetjes werden gespeeld door Robi Smit, Arjen ter Veer, Sibren Staal, Jannah Toonen, Nina Koster, Laura Hen­sens en Laura Schmölzer.