Jong Goud Slochteren genomineerd voor Provinciale Vrijwilligersprijs

0
722

Jong Goud Slochteren is samen met zeven andere organisaties genomineerd voor de Provinciale Vrijwilligers­prijs. Het gaat naast Jong Goud Slochteren om het Zeekadetkorps Delfzijl, Stichting Burgerparticipatie De Badde Hoogezand, Stichting De Oude Bieb Lewenborg, Kazemi Taekwondo Academie, Stichting Dansplezier Win­scho­ten, Stichting OpStapBus en Stichting Eerste Hulp. De winnaars krijgen een cheque van 3.000 euro. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken reikt de prijzen uit op maandag 9 december 2019, tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis.

Jong Goud Slochteren houdt zich sinds 2012 bezig met de leefbaarheid in Slochteren en het verbeteren van de communicatie tussen jongeren en de gemeente. Momenteel  zijn er 21 vrijwilligers actief met het organiseren van activiteiten voor en door jongeren, maar ook voor alle andere mensen in Slochteren. De wensen en ideeën van de inwoners zijn leidend hierin.

Zo waren er vorige week maandag en woensdag nog een tweetal herfstworkshops waar jong en oud kon knutselen. Ook zet Jong Goud Slochteren zich in voor goede doelen. De centrale doelstelling van de vrijwilligersorganisatie is het ontwikkelen van talenten van jongeren. Een manier om dit te doen is deelname aan een Europese uitwisseling, waar jongeren de kans krijgen een kijkje te nemen bij andere culturen. Jong Goud Slochteren heeft daarnaast, sinds 18 januari, een eigen plek in het voormalige ‘t Olderloug: ’t Goudstek.

Hier wordt gewerkt aan de organisatie van nieuwe activiteiten. Ook is ‘t Goudstek bedoeld als een ontmoetingsplek voor jongeren. Iedere dinsdag tussen 19:00 en 21:00 uur kunnen ze er terecht voor de wekelijkse inloopavond. Jonge­ren kunnen daar gezellig zitten met elkaar, gamen, een spelletje spelen en nog veel meer.

In de categorie jeugd neemt Jong Goud Slochteren het op tegen het Zeekadettenkorps Delfzijl, die sinds 1996 als doel heeft de jeugd op een leuke en leerzame manier de weg naar de zee te wijzen. Wijkcentrum de Badde en Stich­ting De Oude Bieb Lewen­borg dingen mee in de categorie leefbaarheid.

In de categorie sport gaat de verkiezing tussen Kazemi Taekwondo Academie en Stichting Dansplezier Winschoten. In de categorie zorg geldt dit voor Stichting Op-StapBus in Zuidoost-Groningen en Stichting Eerste Hulp.

Op www.provinciegroningen.nl is meer te lezen over de genomineerden en kan er tot en met donderdag 31 oktober gestemd worden op de groep jonge vrijwilligers uit Slochteren en overige genomineerden.