Jubilerende HV ”Het Wold” geeft leden boek cadeau

Laatste nieuws

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat de Historische Vereniging ”Het Wold” is opgericht. Begonnen met een dertigtal leden is de vereniging nu gegroeid naar een aantal van ruim 270.

Jaarlijks worden er een tweetal bijeenkomsten georganiseerd, waarbij lezingen of diapresentaties worden gehouden over diverse onderwerpen die in het verleden hebben gespeeld in de dorpen Slochteren, Schildwolde, Overschild, Luddeweer, Woudbloem, Froombosch en Kolham. Ook zijn er diverse excursies georganiseerd binnen en buiten de voormalige gemeente Slochteren.

De vereniging geeft twee keer per jaar hun periodiek ”Het Wold” uit. Hierin worden diverse verhalen over de historie van de dorpen en hun bewoners beschreven, eventueel ondersteund met fotomateriaal. Regelmatig wordt er gebruik gemaakt van gastschrijvers. Ook melden zich soms personen die graag iets willen vertellen over ”hun vrouger”.

In het blad ”Het Wold” wordt vaak een beroep gedaan op de lezers om te reageren op foto’s van woningen en personen waarvan bij de vereniging niets of weinig bekend is. De vereniging heeft een eigen website en is ook actief op Facebook. Er worden regelmatig oude foto’s op de Facebookpagina geplaatst waarop veel leuke reacties komen.

Bij het vorig lustrum is er een bezoek gebracht aan een oude stelmakerij in Mussel. Er werd toen gereisd met een oude DAM-bus van het Nationaal Busmuseum uit Hoogezand.

Door de coronapandemie konden er sinds maart 2020 geen activiteiten worden georganiseerd. Daarom heeft het bestuur besloten om bij dit lustrum, de leden het boek ”Humor in Grunnegerlaand” aan te bieden. Dit is een herdruk van het in 1947 uitgegeven boek, geschreven door K. ter Laan, geboren op Gruindiek in Slochteren en sinds 1951 ereburger van de gemeente Slochteren.

Op zaterdag 10 juli is het eerste exemplaar uitgereikt door Stip ter Laan, de jongste kleindochter van Ter Laan, aan jonkvrouw Mieke van Panhuys, inwoner van Slochteren en kleindochter van Evert Jan Thomassen à Thuessink van der Hoop. Van der Hoop was burgemeester van Slochteren in de periode 1925-1940 en woonde op de Fraeylemaborg. De Historische Vereniging ”Het Wold” was ook nauw betrokken bij de totstandkoming van het boek en de presentatie van jongstleden zaterdag.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees