Judo Academy Noord Nederland start met judolessen in De Borgstee

Laatste nieuws

Op vrijdag 3 september start Judo Academy Noord Nederland met judolessen in Sporthal De Borgstee in Harkstede. Judo Academy Noord Nederland is in 2019 opgericht door voormalig bondscoach John van der Meer met als doelstelling sporters op te leiden aan de hand van drie peilers: ‘Plezier in bewegen’, ‘Ontwikkeling motoriek’ en ‘Normen en waarden’.

Van der Meer begon zelf op zijn zevende jaar met judo in Delfzijl. Door de enthousiasme van een paar van zijn leraren werd ook zijn eigen enthousiasme voor de sport steeds groter. Later trainde hij vier keer per week bij diezelfde trainers in Groningen met goede resultaten als gevolg. Zo was John op zijn 14e voor het eerst Noordelijk Kampioen en wist hij een 2e plaats te bemachtigen bij de Nederlandse Kampioenschappen tot 18 jaar en mocht hij bovendien trainen bij Jong Oranje in Nieuwegein.

Ondanks dat hij bij de nationale judotop zat, was het besef er dat hij niet dé topjudoka was. Wel wist hij al vroeg dat hij judotrainer wilde worden en volgde daarvoor de CIOS opleidingen in Heerenveen voor judo, conditietraining, fitness en sportschoolhouder. Dit leidde ertoe dat hij onder andere internationale toppers als Henk Grol en Kim Polling onder zijn hoede had.

Na een aantal jaren in Groningen actief te zijn geweest verhuisde hij naar het hoog aangeschreven Kenamju in Haarlem, waar hij enkele jaren hoofd Jeugdjudo was. In 2012 trad Van der Meer in dienst bij de Judobond en in 2016 werd hij zelfs bondscoach. Vanwege gezondheidsredenen van zijn vrouw besloot hij zijn baan in Papendal op te zeggen en keerde hij terug naar zijn woonplaats Leek. Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan richtte hij Judo Academy

Noord Nederland op. Met ingang van 3 september worden er ook lessen gegeven in Harkstede. Er werden al introductielessen gegeven op OBS De Driespan, waar het enthousiasme er vanaf spatte. Het doel van de trainingen is om samen met leeftijdsgenootjes te werken aan zelfvertrouwen, conditie en weerbaarheid.

Dit gaat bij Judo Academy Noord Nederland gepaard met plezier, passie, bewustwording en inzet. Dit zal, zoals bij alle sporten, gaan met vallen en opstaan, in het geval van judo zowel letterlijk als figuurlijk. Door wekelijks in een groep te sporten, werken de kinderen aan hun conditie en leren ze op de juiste manier vallen en bewegen, waardoor ze ook buiten de judomat flexibeler zijn.

Bovendien is judo bij uitstek dé sport om meer controle over bepaalde situaties te krijgen en stap voor stap grenzen te verleggen. Dit resulteert in meer zelfvertrouwen, zelfbeheersing en doorzettingsvermogen. Door te leren vallen en opstaan ontwikkel je jezelf zowel fysiek als mentaal. De lessen in Harkstede zullen overigens niet gegeven worden door John zelf, maar hij zal wel regelmatig van de partij zijn.

De kinderen krijgen les van Margitte Hein, ook geen onbekende naam in de judowereld, onder andere bekend als voormalig Nederlands Kampioen. De lessen worden op vrijdagmiddag gegeven, waarbij gewerkt wordt in 3 leeftijdscategorieën. De lestijden voor 5 en 6 jaar zijn van 14.00 tot 14.45 uur, 7 en 8 jarigen krijgen les van 14.45 tot 15.45 uur en de laatste groep (9 tot 12 jaar) kan vervolgens terecht van 15.45 tot 16.45 uur. Geïnteresseerden kunnen zich voor een gratis proefles aanmelden via [email protected] nn.nl.

Meer informatie is te vinden op de website www.judoacademy-nn.nl.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees