K. ter Laandagen ter ere van zijn 150ste geboortedag

Laatste nieuws

Met een tentoonstelling, een wandelroute en excursies wordt in zijn geboorteplaats Slochteren uitgebreid stilgestaan bij de 150ste geboortedag van K. ter Laan op donderdag 8 juli. Ter Laan was onderwijzer, politicus, maar bovenal schrijver en samensteller van vele werken in en over het Gronings. Zijn bekendste werk is het ’Nieuwe Gro­ninger Woordenboek’, ook wel aangeduid als ’de ter Laan’.

Wie meer wil weten over K. ter Laan kan op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juli op pad met streekkenner Otto Knottnerus. Tijdens de wandeling ’Aan loop mit K. ter Laan’ komt men langs de plekken in Slochteren die met Ter Laan te maken hebben en vertelt Otto Knottnerus allerlei wetenswaardigheden en anekdotes.

Dat doet hij twee keer in het Gronings en één keer in het Nederlands. De wandeling wordt gecombineerd met een bezoek aan de expositie ’Ter Laan en aal zien bouken’ in het Stenenmuseum, Padje 1 in Slochteren. Hier is vanaf 8 juli vier dagen lang de indrukwekkende verzameling van Boelo Bats te zien met veel unieke exemplaren.

Dezelfde route kan ook op eigen gelegenheid gewandeld worden. Onderweg kunnen filmpjes bekeken worden waarin Olaf Vos vertelt over het leven van Ter Laan en de verhalen die hij optekende. Bijvoorbeeld het verhaal van de Dikke Boom achter de Fraeylemaborg. Vanaf 8 juli is de route gratis verkrijgbaar bij het Stenenmuseum in Slochteren, restaurant ”De Boerderij”, Gasterij ”De Driesprong” en de Fraeylemaborg.

Wie meer wil weten over Ter Laan kan ook terecht op de website van Centrum Groninger Taal & Cultuur: www.cgtc.nl/k-ter-laan. Aanmelden voor de wandeling of expositie kan via www.ontdekmidden­groningen.nl/kterlaan.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30
1500+ abonnees