Tijdens de Nationale Boomfeestdag op woensdag 14 maart hebben 45 kinderen van OBS De Springplank uit Siddeburen diverse bomen geplant bij de entree van de golfbaan van Golfclub Duurswold in Steendam. De Nationale Boomfeestdag stond in het teken van de ’essentaksterfte’.

Er heerst een grote essenziekte in de Nederlandse natuur. De zogeheten ’essentaksterfte’ heeft zich inmiddels in meer dan 80% van de essen gehuisvest. Essen komen in het hele land veelvuldig voor en de ziekte zorgt ervoor dat de bomen sneller kunnen omvallen. Ook op de golfbaan in Steendam grijpt de ziekte snel om zich heen.

De golfclub heeft al de nodige essen moeten kappen. en worden er diverse boomsoorten voor teruggeplant. Tijdens de boomfeestdag zijn er door de kinderen onder andere beuken geplant. Daarnaast hebben de kinderen ook een natuurexcursie over de golfbaan bijgewoond en hebben ze kennis gemaakt met de golfsport. Onder begeleiding van ervaren golfers hebben de kinderen kunnen genieten van een heuse Masterclass golf.