Kindcentrum Slochterveldweg in gebruik genomen

0
685

Vorig jaar mei gaf wethouder Erik Drenth het startsein voor de bouw van het nieuwe kindcentrum aan de Slochterveldweg. De fundering lag er toen al en de verwachting werd uitgesproken dat het kindcentrum begin 2020 opgeleverd kon worden. Aan deze verwachting werd ruimschoots voldaan, want nog voor de kerstvakantie werd het gebouw technisch opgeleverd.

Met man en macht was dan ook gewerkt om dit te realiseren, op een gegeven moment waren meer dan 50 mensen in en om de nieuwbouw aan het werk. Naast de bouw van het kindcentrum werd er ook veel aandacht besteed aan de verkeersveiligheid ter hoogte van de Hoofdweg. Fietsers en voetgangers worden nu gescheiden van het gemotoriseerd verkeer, waardoor de leerlingen nu veilig kunnen oversteken van en naar school.

Na een lange periode van voorbereidingen was het afgelopen maandag dan eindelijk zo ver. Het nieuwe kindcentrum aan de Slochter­veld­weg werd in gebruik genomen door de leerlingen van CBS De Wegwijzer en de OBS Fusieschool Slochteren, voorheen De Kinderboom en De Ruitenvelder. Het schoolgebouw van de fusieschool werd op haar beurt in gebruik genomen door GBS De Wiekslag die in verband met nieuwbouw tijdelijk gehuisvest wordt aan de Zuiderweg.

De afgelopen maand stond op alledrie de scholen de aanstaande verhuizing centraal. Alle handen werden uitgestoken om de verhuizing vlot te trekken en in de afgelopen voorjaarsvakantie vond de grote verhuizing plaats. Fusieschool Slochteren luistert op de nieuwe locatie naar de nieuwe naam OBS De Woldstee. Het gebouw zelf heeft nog geen naam. Nu de verhuizing een feit is en een officiële opening aanstaande is, wordt het tijd voor het kiezen van een naam die echt bij het gebouw en de omgeving past.

Via een digitaal stemformulier op de website van de gemeente Midden-Groningen kunnen tot 15 maart namen aangedragen worden. De nieuwe naam moet passen bij de visie van het kindcentrum waarin onderwijs en kinderopvang worden verbonden en waar elkaar ontmoeten en versterken centraal staan in samenwerking. Vanaf 23 maart kan gestemd worden op de meest geschikte naam uit een top 3.

De onthulling van de definitieve naam zal vervolgens plaatsvinden bij de officiële opening, die gepland staat op maandag 18 mei om 13.30 uur. Wethouder Erik Drenth is trots op het project: “Dit is het eerste aardbevingsbestendige kindcentrum binnen het Scholenprogramma wat opgeleverd en in gebruik genomen is. Ik denk dat het voor Slochteren waardevol is om zo’n mooi nieuw en aardbevingsbestendig gebouw in het dorp te hebben, waar alle leerlingen onderwijs kunnen volgen.

Ik ben trots op het gehele proces, hoe iedereen samen heeft gewerkt, zowel in de voormalige gemeenten als in de gemeente Midden-Groningen.” Over het samengaan van de scholen: “Het is een gebouw waar twee scholen samenkomen met hun eigen identiteit. Ik hoop dat de scholen een mooie invulling gaan geven aan de kansen die het nieuwe gebouw biedt om samen te werken.”