Kindcentrum Slochterveldweg in Slochteren opgeleverd

0
888

Het kindcentrum Slochterveldweg, één van de meer dan 20 projecten uit het Scholenprogramma van de gemeente Midden-Groningen, is opgeleverd. Het gebouw, waar de openbare fusieschool van OBS De Kinderboom en OBS De Ruitenvelder en de CBS De Wegwijzer samen gaan huisvesten en ook de kinderopvang van KidsFirst en Slochterborgje hun intrek nemen werd zoals bij de start aangegeven voor de kerstvakantie opgeleverd.

Op een gegeven moment waren meer dan 50 mensen in en om de nieuwbouw aan het werk om dit resultaat te halen. In de tussentijd is ook de verkeerssituatie aan de Hoofdweg en Slochterveldweg aangepast. Zo is er een nieuw pad aangelegd voor voetgangers en fietsers van de Hoofdweg naar het kindcentrum. De oversteek en kruising Hoofdweg met de Slochterveldweg is aangepast en nagenoeg klaar, waardoor fietsers en voetgangers worden gescheiden van het gemotoriseerd verkeer.

Ook de parkeerplaatsen bij de Duurswoldhal zijn volledig gerenoveerd. Voordat de nieuwe gebruikers hun intrek kunnen nemen zal de directe omgeving nog verder aangepast moeten worden. De verwachting is dat het gebouw na de voorjaarsvakantie in gebruik genomen gaat worden. Meer informatie over het kindcentrum Slochterveldweg is te vinden op www.midden-groningen.nl/aardbevingen/publicatie/kindcentrum-slochterveldweg.