Home Siddeburen Kinderboekenschrijfster presenteert boek in bibliotheek Siddeburen

Kinderboekenschrijfster presenteert boek in bibliotheek Siddeburen

Ruim een half jaar nadat kinderboekenschrijfster Manon Sikkel een bezoek bracht aan CBS De Zonnewijzer, werd haar nieuwste boek ‘Geheim agent opa’ gepubliceerd. De leerlingen van groep 6/7 van De Zonnewijzer mochten meeschrijven aan haar nieuwste boek; het betreft het derde deel van haar succesvolle serie ‘Geheim agent oma’.

De kinderen en meester Ewout Wakker gaven Manon in februari een rondleiding door Siddeburen om haar zo een idee te geven van de omgeving. ’Geheim agent oma’ reist namelijk af naar Siddeburen, waar een bende criminelen konijnen steelt. Normaal gesproken niet iets om een geheim agent op af te sturen, behalve dat de konijnen uit een ondergronds laboratorium komen en nu mensen aanvallen. Max mag met zijn oma mee.

Maar de missie verloopt heel anders dan hij en zijn oma hadden verwacht. En dat is de schuld van een andere geheim agent: geheim agent opa. Hij is een heel lieve opa, maar niet zo’n goede geheim agent. Afgelopen donderdag werd het boek, met 136 pagina’s het dikste boek van de serie, door Manon zelf gepresenteerd in de bibliotheek van Siddeburen. Dit gebeurde door gezamenlijk met een tweetal leerlingen het boek uit te pakken.

Manon vertelde hoe ze uiteindelijk tot het verhaal was gekomen en hoe de leerlingen van CBS De Zonnewijzer haar daarbij geholpen hebben. Het gezamenlijke rondje dat in februari door Siddeburen werd gelopen kwam onder andere langs de Siddebuurster bok en camping Noorderzon, beide spelen een belangrijke rol in het boek. Wie ook een grote rol speelt is Petra van Petra’s warenhuis, het boek ligt dan ook bij haar in de winkel te koop.

In het boek spreekt Petra Gronings, wat voor de in het westen woonachtige kinderboekenschrijfster een hele uitdaging was. Achterin het boek heeft ze daarom, voor kinderen die geen Gronings kunnen, een ‘cursus Gronings voor beginners’ opgenomen. Uiteraard las Manon ook een stukje voor aan de leerlingen, het eerste hoofdstuk ‘Uitvinder gezocht’. Ze vertelde daarna nog dat de kinderen tijdens het rondje lopen een inspiratie waren geweest voor een nieuw boek, wat ze aan het schrijven is, dat boek gaat over een school waar kinderen veel buiten mogen spelen.

Laatste nieuws

Brand in vrouwenpaviljoen Salem in Wagenborgen herdacht

Zaterdag 24 oktober 1970 staat bij veel mensen nog in het archief als de dag van gisteren:...

Charlotte Doddema uit Noordbroek verkozen tot Sporttalent van 2019

Afgelopen vrijdag werden de winnaars van de Sportverkiezing Midden-Groningen 2019 via een livestream bekendgemaakt. De sportverkiezing zou...

Wethouder Boersma reikte prijzen uit van fotowedstrijd

Op zaterdag 5 september organiseerde het Voedselpark Slochteren een Doe-Dag. Bezoekers konden deelnemen aan verschillende activiteiten. Zo...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u