Kinderen CBS ”De Wegwijzer” kwamen in actie voor arme kinderen

Laatste nieuws

De afgelopen maand hebben kinderen van CBS De Wegwijzer in Slochteren zich ingezet om zoveel mogelijk schoolspullen te verzamelen. Dit viel niet mee, je stapt nu niet zomaar een winkel binnen, dus werden door de kinderen en hun ouders creatieve manieren gezocht om toch aan schoolspullen te komen.

Het doel van de actie is om zoveel mogelijk kansarme kinderen in Roemenië een kans te geven. Stichting Ro-Manna zet zich in voor de allerarmste gezinnen in Roemenië, de Roma’s. Eén van de doelen van de stichting is om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om naar school te kunnen gaan. De kinderen moeten hun eigen schoolspullen meenemen om mee te kunnen doen op school.

Er is echter geen geld voor eten, laat staan voor schoolspullen. Reden voor het team, de kinderen en hun ouders om net als voorgaande jaren mee te doen aan de actie. Op school werd in alle klassen verteld over het doel en kregen de kinderen foto’s te zien van het leven in een roma dorp. Samen werden er weer vele rugtassen gevuld om de kinderen in Roemenië een groot cadeau te geven.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30