Net als vorig jaar doen er weer kinderen mee van OBS De Kinderboom uit Slochteren aan de regiofinales van de First Lego League. Samen met de kinderen van het reeds bestaande FLL team De Gasbellen, doet nu ook heel groep 7 en 8 mee aan deze wereldwijde uitdaging. Dit jaar gaat de First Lego League uitdaging over de reis naar Mars, die door de NASA in 2030 gepland is.

De kinderen is gevraagd om oplossingen te bedenken voor problemen die zich tijdens de reis naar en/of het verblijf op Mars kunnen voordoen. Het team van De Gasbellen uit groep 6 hebben een manier bedacht om minder afval te creëren aan boord van het ruimteschip, terwijl de kinderen van groep 7 en 8 zich zorgen maken om de stralingsgevaren en de koude temperaturen op Mars voor de astronauten.

Beide groepen gaan op 15 december naar de Hanzehogeschool in Groningen om daar aan andere teams uit de noordelijke provincies hun idee uit te leggen. Vorig jaar kwamen de kinderen van De Gasbellen met een heuse Lego trofee naar school terug.