Afgelopen zaterdag 16 december heeft een team van OBS De Kinderboom meegedaan aan de First Lego League wedstrijd in de Hanzehogeschool in Groningen. Tijdens deze regiofinale streden 16 teams in diverse onderdelen tegen elkaar in de hoop om met één van de felbegeerde Lego Awards huiswaarts te keren.

Het team uit Slochteren genaamd ”De Gasbellen” deed dit jaar voor de allereerste keer mee aan de FLL en deed het op alle onderdelen zeker niet slecht. De jury was onder de indruk van de deelname van dit jonge team en hun zelfbedachte regenwater zuiveringsinstallatie die in huis gebruikt kan worden om zo 30% te besparen op het gebruik van drinkwater.

Het team dat hun deelname heeft te danken aan de subsidie van het Loket Leefbaarheid en Kansrijk Groningen, had zelf ook een poppenhuis helemaal voorzien van een leidingstelsel en sanitair om zo aan de jury te laten zien hoe dit in een woning kan werken. Het grootste compliment kregen de kinderen voor hun zelfgemaakte waterfilter die live, tijdens de demonstratie voor de jury, vuil water omtoverde tot schoon water.

Ook op de wedstrijdtafel kregen de kinderen in drie rondes de kans om hun zelfgebouwde Lego EV3 robot diverse opdrachten te laten uitvoeren in de hoop hiermee veel punten te scoren. De oefenronde leverde direct al 100 punten op, dus zag het er hoopvol uit. Echter liet de robot her en der toch een paar steekjes vallen, en eindigde het Slochter team met 60 punten op het scorebord.

Groot was dan ook de verrassing toen bij de prijsuitreiking het team als eerste naar voren mocht komen om de Jury Award in ontvangst te mogen nemen. Bij het uitreiken van deze Award zei de jury dan ook dat zij voor dit team een hele mooie toekomst binnen de First Lego League zien. De kinderen hebben ondanks de spanning, die een wedstrijd met zich meebrengt, toch heel erg genoten van hun deelname. Een deelname met hopelijk een vervolg in 2018.