Afgelopen maandag rond de middag zijn de kinderen uit Wit-Rusland, juf en tolk na een verblijf van zeven weken weer vertrokken naar hun thuisland. De kinderen hebben hier een fijne tijd gehad met een warm ontvangst bij de gastgezinnen. Ze hebben genoten van de omgeving en de vele uitjes. Een goede periode, ook voor de organisatie, om op terug te kijken.

Naast de uitjes gingen de kinderen ook gewoon naar school.  De laatste week was een drukke week. Woensdagmorgen 12 juni werden de kinderen met twee brandweerauto’s en een politieauto van school gehaald voor een bezoek aan de brandweer van Slochteren. Ook was er de mogelijkheid om een boevenwagen van de politie te gaan bezichtigen en om zelf tijdelijk te worden opgesloten. De brandweer had een drietal spelletjes voor de kinderen uitgezet waarin een wedstrijdelement was verwerkt.

Vanzelfsprekend ontbrak het niet aan water en mochten ze zelf ook straalpijpvoerder zijn. Na afloop werden de kinderen door Snackwagen ”De Juffer” getrakteerd op patat. Donderdagmiddag kwam de familie Spithoff van de PLUS supermarkt op bezoek en zij hadden voor iedereen een rugzak met lekkernijen en speelgoed meegenomen (foto). Ook de juf en tolk werden niet vergeten.

Voor de werkgroep was er een cheque van maar liefst 250 euro. Een gedeelte hiervan is de opbrengst van de actie om lege statiegeldflessen te doneren aan de stichting. Het bedrag is meegegaan naar Wit-Rusland en is bestemd voor de aanschaf van een waterfilter in de school.