Een week lang hebben de kinderen in Wagenborgen meegedaan aan de kinderspeelweek 2017. De meeste kinderen vonden een week wat kort. Vorige week maandag begon de 40e kinderspeelweek met als thema ”Party”. Samen met de ouders en met behulp van de leiding werd er hout gesleept om vervolgens een hut in elkaar te timmeren. Vanwege het jubileum van de kinderspeelweek werden de kinderen op gebak getrakteerd.

Dinsdagochtend gingen de kinderen op kamelen rijden op het grasveld bij het Proostmeer. Tussen de middag werd er stokbrood gebakken bij de hutten en ’s middags werden er in de jeugdsoos en in de ijsbaankantine t-shirts beschilderd. Op woensdag maakten de kinderen kennis met het circus. ’s Morgens werd begonnen met het instuderen van een act en ’s middags gaven de kinderen een uitvoering in een circustent aan alle ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s. Na afloop van de show maakte Harm Jurrien Brons bekend dat hij zal stoppen met de kinderspeelweek.

De organisatie gaf hem een leuk aandenken. De donderdag was een dag vol met activiteiten, van kabelbaan tot aan een springkussen en werden er eierkoeken versierd. Aan het einde van de middag werden alle groepjes één voor één op de foto gezet voor de Facebookpagina van de kinderspeelweek. Vrijdagochtend begonnen de vrijwilligers met het afbreken van de hutten. De kinderen gingen met de begeleiders naar sporthal Weerland voor een apenkooi en bingo.

Na de middag werd de winnaar van de week bekend gemaakt. De jongste groep, ’De Zwartepietjes’, werd de winnaar van de week. Het groepje mocht samen met de brandweer een rondje maken door het dorp. Ter afsluiting van de week mochten de kinderen met water en schuim spelen op de ijsbaan.