Klokkenstoel in Juffertoren Schildwolde is gerestaureerd

Laatste nieuws

In de Torenbrief van vorig jaar vroeg het stichtingsbestuur van de Juffertoren in Schildwolde om een bijdrage voor het herstel van de klokkenstoel. Tevens wilde het bestuur de inwoners van Schildwolde in de gelegenheid stellen om het resultaat van alle werkzaamheden te bekijken.

Door alle beperkende maatregelen van de laatste tijd kan een openstelling helaas niet plaatsvinden. Het bestuur hoopt dat op een later tijdstip dit jaar alsnog te kunnen realiseren. Bij de restauratie vorige maand zijn de luidassen, lagers en bevestigingsbouten vervangen. De luidwielen zijn vervangen door luidstokken en daarmee is de ophanging van de klokken nu weer zoals van voor 1940. Ook de klepels zijn vervangen, een goede luisteraar zal het verschil kunnen horen.

Daar waar vroeger de klepel op de klok bleef hangen, komt hij nu na contact meteen weer los waardoor een mooiere galm te horen is. Op de foto ziet u nog één nieuw luidwiel, deze is nodig om de klok elektrisch te kunnen laten slaan en luiden. Het bestuur is veel dank verschuldigd aan alle vrijwilligers en gevers die dit project mogelijk hebben gemaakt.

Latest Posts

Aanbevolen

't Bokkeblad Digitaal

Meld u aan voor 't Bokkeblad Digitaal en ontvang 't Bokkeblad elke week in uw mailbox.

Elke woensdag vanaf ± 10.30