Voorpagina Schildwolde Klokkenstoel in Juffertoren Schildwolde is gerestaureerd

Klokkenstoel in Juffertoren Schildwolde is gerestaureerd

In de Torenbrief van vorig jaar vroeg het stichtingsbestuur van de Juffertoren in Schildwolde om een bijdrage voor het herstel van de klokkenstoel. Tevens wilde het bestuur de inwoners van Schildwolde in de gelegenheid stellen om het resultaat van alle werkzaamheden te bekijken.

Door alle beperkende maatregelen van de laatste tijd kan een openstelling helaas niet plaatsvinden. Het bestuur hoopt dat op een later tijdstip dit jaar alsnog te kunnen realiseren. Bij de restauratie vorige maand zijn de luidassen, lagers en bevestigingsbouten vervangen. De luidwielen zijn vervangen door luidstokken en daarmee is de ophanging van de klokken nu weer zoals van voor 1940. Ook de klepels zijn vervangen, een goede luisteraar zal het verschil kunnen horen.

Daar waar vroeger de klepel op de klok bleef hangen, komt hij nu na contact meteen weer los waardoor een mooiere galm te horen is. Op de foto ziet u nog één nieuw luidwiel, deze is nodig om de klok elektrisch te kunnen laten slaan en luiden. Het bestuur is veel dank verschuldigd aan alle vrijwilligers en gevers die dit project mogelijk hebben gemaakt.

Laatste nieuws

Overdracht kerk en verenigingsgebouw in Kolham naar SOGK

Op vrijdag 20 november jl. was het zover. Na een periode van voorbereiden droeg de Protestantse Gemeente...

Harkstede in rep en roer in Sinterklaastijd

Het mysterie van de gestolen chocoladeletters van Sinterklaas heeft Harkstede een week lang in de ban gehouden....

’Boombommetjes’ uitgedeeld in Voedselpark Slochteren

De afgelopen twee jaar legden ‘The Pollinators’ bij Amsterdam en Rotterdam in festivalsetting samen met de bezoekers...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u