Schildwolde Klokkenstoel in Juffertoren Schildwolde is gerestaureerd

Klokkenstoel in Juffertoren Schildwolde is gerestaureerd

In de Torenbrief van vorig jaar vroeg het stichtingsbestuur van de Juffertoren in Schildwolde om een bijdrage voor het herstel van de klokkenstoel. Tevens wilde het bestuur de inwoners van Schildwolde in de gelegenheid stellen om het resultaat van alle werkzaamheden te bekijken.

Door alle beperkende maatregelen van de laatste tijd kan een openstelling helaas niet plaatsvinden. Het bestuur hoopt dat op een later tijdstip dit jaar alsnog te kunnen realiseren. Bij de restauratie vorige maand zijn de luidassen, lagers en bevestigingsbouten vervangen. De luidwielen zijn vervangen door luidstokken en daarmee is de ophanging van de klokken nu weer zoals van voor 1940. Ook de klepels zijn vervangen, een goede luisteraar zal het verschil kunnen horen.

Daar waar vroeger de klepel op de klok bleef hangen, komt hij nu na contact meteen weer los waardoor een mooiere galm te horen is. Op de foto ziet u nog één nieuw luidwiel, deze is nodig om de klok elektrisch te kunnen laten slaan en luiden. Het bestuur is veel dank verschuldigd aan alle vrijwilligers en gevers die dit project mogelijk hebben gemaakt.

Laatste nieuws

MFC Houtstek Slochteren werd verrast met een donatie

Het bestuur van MFC Houtstek werd de afgelopen week blij verrast met een donatie van 20.000 euro van...

Zonovergoten tweede rondje Art Carrousel

Er was afgelopen zondag veel plezier en vermaak rondom De Ent in Hellum tijdens de tweede editie...

Museum ’40-’45 organiseert een drietal open dagen

Afgelopen zaterdag hield Museum ’40-’45 aan de W.A. Scholtenlaan in Kolham een Open Dag. Chris Scholtens (68)...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u

X