Voorpagina Hellum Klokluiden in de Woldstreek

Klokluiden in de Woldstreek

Op diverse plaatsen in de Woldstreek zal rond de jaarwisseling weer het traditionele klokluiden plaatsvinden. Hieronder volgt een opsomming van de plaatsen die bij de redactie bekend zijn.

Siddeburen

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving in deze krant wordt in Siddeburen de klok van de Her­vormde kerk toch geluid van 20.00 uur op Oudejaarsavond tot 08.00 uur Nieuwjaarsmorgen. De torenklok heeft wel dringend onderhoud nodig, maar toch is na overleg besloten deze traditie dit jaar in stand te houden. Ook de feesttent naast de toren is van 20.00 uur tot 08.00 uur geopend. Vanaf 12.00 uur Oudejaarsdag wordt er gecollecteerd voor kloksmeer.

Schildwolde

Net als in Siddeburen wordt ook in Schildwolde de klok geluid van 20.00 uur Oudejaarsavond tot 08.00 uur Nieuwjaarsmorgen. Het kloksmeer wordt 31 december overdag ingezameld, waarna de bezoekers tijdens het klokluiden een ’klokje’ kunnen nuttigen. De feesttent naast de toren is van 01.00 uur tot 07.00 uur geopend. Om 00.45 uur wordt er op sportpark ”Onder de Juffer” een groots vuurwerk ontstoken.

Hellum

In Hellum zal de klok van de Nederlands Hervormde Kerk enkel worden geluid tussen 23.45 uur en 02.00 uur, dit vanwege de toestand van de klok. Vanaf 21.30 uur, maandag 31 december, wordt een Old & Nijfeest georganiseerd in dorpshuis Tonegido.

Noordbroek

Ook in Noordbroek wordt de traditie van het Kloksmeer in ere gehouden. ’s Morgens wordt het kloksmeer buiten de bebouwde kom opgehaald en binnen de be­bouwde kom gebeurt dan ’s middags. De toren is geopend vanaf 19.00 uur tot 02.00 uur. Om 00.45 uur zal er een schitterend vuurwerk worden afgestoken.

Laatste nieuws

Koninklijke Onderscheidingen voor 3 brandweervrijwilligers

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft zaterdagavond 28 november drie Koninklijke Onderscheidingen bij Bijzondere Gelegenheid uitgereikt aan de heren...

Gerard Renkema stopt als raadslid

Na achttien jaar raadslid namens D66 te zijn geweest in Slochteren en Midden-Groningen, stopt Gerard Renkema uit...

Sinterklaas is ook in Siddeburen aangekomen

De Sinterklaasactie in Siddeburen is ondanks de coro­namaatregelen een groot succes geworden. De kleurplatenactie leverde maar liefst...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u