Home Overschild Koning bezocht Overschild en Siddeburen

Koning bezocht Overschild en Siddeburen

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag 27 mei een werkbezoek gebracht aan Overschild en Siddeburen. In Overschild sprak de koning met gedupeerden van de aardgaswinning en in Siddeburen liet hij zich rondleiden door het nieuwe Multi Functioneel Centrum, waarvoor het aanvankelijk de bedoeling was dat de koning de officiële opening zou verrichten op vrijdag 29 mei jl.

De koning startte zijn bezoek in Overschild in dorpshuis De Pompel. Daar nam hij deel aan een rondetafelgesprek met enkele inwoners uit het dorp en burgemeester Adriaan Hoogendoorn. De aanwezigen vertelden over hun ervaringen met de bevingen en de invloed daarvan op hun dagelijks leven. Na het gesprek bezocht de koning tijdens een rondwandeling de dorpskern, die vanwege de aardbevingsschade grotendeels wordt gesloopt en waar duurzame nieuwbouw voor in de plaats komt. Het herinrichtingsplan voor de dorpskern is in overleg met de inwoners van Overschild tot stand gekomen.

Vervolgens bezocht de koning het dorp Siddeburen, waar in de voormalige Protestantse kerk een aardbevingsbestendig en duurzaam Multi Functioneel Centrum in gebruik is genomen. Bij aankomst kreeg de koning een rondleiding door het centrum. Aansluitend sprak hij met de gebruikers van het MFC, vertegenwoordigers van enkele verenigingen, vrijwilligersorganisaties en dorpsbewoners. Ook kwam de impact van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan ter tafel. Veel van de activiteiten in het MFC richten zich op verbinden en samenwerken. De medewerkers vertelden over hoe zij deze hebben aangepast om toch zoveel mogelijk van de activiteiten op een verantwoorde manier door te kunnen laten gaan.

Het bezoek van de koning was een vervolg op eerdere bezoeken aan de provincie Groningen waarbij de gevolgen van de gaswinning voor de bewoners van door bevingen getroffen gebieden centraal stonden. Deze bezoeken vonden plaats op 16 mei 2019 in Appingedam, op 21 september 2017 op het Universiteitsterrein Zernike in Groningen, op 14 september 2016 in Leermens, op 18 juni 2015 in Uithuizermeeden, op 15 mei 2014 in Middelstum en op 4 april 2013 in Dorkwerd.

Laatste nieuws

Dorpsvereniging Slochteren verwelkomde 37 kinderen in pannenkoekenschip

Vorige week genoten de scholen van de herfstvakantie, voor Dorpsvereniging Slochteren een mooie gelegenheid om een evenement...

PLUS Spithoff laat historie van De Woldstreek herleven

Bij PLUS Spithoff in Schildwolde is deze week een bijzondere spaaractie voor de klanten gestart. Om de historie...

Gratis financieel advies voor inwoners van Midden-Groningen

In Nederland heeft bijna de helft van de huishoudens te maken met geldproblemen. De gemeente Midden-Groningen wil...

Misschien vindt u dit ook wel leukGERELATEERD
Aanbevolen voor u